Jul jul strålande jul


   Så var 1:a september här och då börjar jag tänka, känna och drömma om julen. Det finns ingen tid på året som jag älskar så mycket som julen. Värmen, känslan och dofterna som julen kommer med är fantastiskt. Barndomsminne från jular med värme och skratt, minne som jag vill skapa för mina barn. Pepparkaksbak, julkortspyssel, adventsgran, en frostig dag i skogen, lussefirande, julafton, juldagens mys och annandagens släktmiddag ja allt vill jag ge de.
  
  
  

Jag menar inte att jag vill att affärerna ska börja plocka fram julsakerna nu, jag menar inte att jag kommer koka julskinka nu. Jag menar bara att jag vill ladda upp med idéer och känsla så när det är dags att sätta igång ja då är jag full av lust och energi för julen.

  
  
Jag har växt upp med tre starka kvinnor som alla gillade julen, ja mor gillar den fortfarande. Mormor pysslade vackra smällkarameller och annat julpynt. Farmor läste om tomtarna och värnade lite extra om djuren. Mor sjöng på julvisor och övade luciatåg med oss. Alla tre bakade och lagade mat som smakade kärlek. Deras julglädje har jag ärvt med besked!

  
  
Jag längtar till julpysselkväll med vännerna med glögg och julbord. Jag längtar efter det första snöfallet. Jag längtar efter en dag i pulkabacken med varm choklad och korvmackor.

  
Jag längtar!

Alla bilderna är från Pinterest och hittas med länkar här och ni hittar till varje direkta sida om ni klickar på bilderna.

4 kommentarer

  1. Ehhh, du är ju knäppare än lovligt 😉

    Höstmys kan jag börja tänka på nu när det blivit september och vi har årets första höstväder här i Stockholm. Men jul, nej där är jag inte än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.