Julbak och stök

I lördags var det julbak och stök som stod på schemat. Pepparkakor, saffransbullar med mandelmassa och vit choklad och Chocolate Chip Cookies skulle bakas. Mer Snickers (dom blev väldigt uppskattade så dom har försvunnit) och fudge skulle göras.

Pepparkakor

Kärleken bakade de första pepparkakorna för att visa barnen hur de skulle kavla. Sen tog barnen över för glatta livet. Massa pepparkakor blev det, dinosaurier, hundar, tomtar, änglar, innebandyspelare, gitarrer, slott, renar, granar, hjärtan, stjärnor ja de hittade alla formarna. Helt underbart, precis som det ska vara när man bakar pepparkakor! Julmusiken och juldofter fyllde hela huset med julkänsla.

Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Jag är inte så glad i lussekatter men när Frida bjöd mig på Saffransbullar med mandelmassa så blev jag väldigt förtjust. Två negativa ger verkligen en positiv! hahaha I år hade jag dock gjort av med receptet så jag fick googla fram ett annat. Självklart gjorde jag förändringar, recept är liksom mer vägledning än exakt väg. hehe

Chocolate Chip Cookies

Vincent vill baka, han tycker om att baka. Det började med kladdkaka, sen gick det över till drömrulltårta och nu är det Chocolate Chip Cookies som gäller. Denna gången hade jag köpt både vita chokladknappar och mjölkchokladknappar. Gott att blanda! Man ska egentligen ha lite chokladknappar ovanpå också men vi hoppade över det. Vi tackar min svägerska Emma för detta goda och enkla recept.

Pizza

Efter allt stök så blev vi hungriga så Kärleken slängde ihop en pizza, hans hemmagjorda pizza är så god! Affe var överlycklig för han har velat ha pappas pizza länge.

Söndagen

Igår var Kärleken och Affe på cross (woohoo de har öppnat banan igen) men jag och Vicce stannade hemma. Vi gjorde mer Snickers eftersom vi inte orkade med det i lördags och sen gjorde vi även mjölkchokladfudge som blev galet god! Receptet på mjölkchokladfudge hittade jag hos Linda. Det var så enkelt att göra fudge, det kommer jag göra fler gånger och förmodligen smaka sätta fudge olika. Det är kul att göra julgodis!

Mor och far

Sen gick vi till mor & far för att fira andra advent med fika och middag. Mors hemmabakade pepparkakor är godast, ingen kan göra så tunna pepparkakor som henne! Till middag serverade de biffar gjorda på älgfärs (tror att far hade fällt älgen) med potatis och hemmagjord rödvinssås. Herregud så gott! Jag älskar rödvinssås!

Kvällen avslutades sen i soffan, kan vara så att någon bit mjölkchokladfudge slank ner också. Haha

Det var en härlig helg men helgen känns alltid för korta. Snart är det lite långledigt iaf!

Hoppas att du också har haft en härlig helg!

16 kommentarer

 1. Men oj så mycket gott ni bakat och ätit i helgen! Slurp! Den där mjölkchokladfudgen har jag också spanat på. Blir godisbak här lite längre fram när skolan slutat. Fast jag har lovat grabbarna på jobbet lussebullar så det blir det någon gång denna veckan tror jag 🙂

  • Ja det blev mycket bakat och fixat i helgen. Hela familjen hjälptes åt och det var så mysigt.
   Lussebullarna jag bakade går snabbt att baka och är så goda.

  • Ja det var kul att de var med och ville göra det. Äldsta är ju 12 och yngsta 10, andra saker lockar mer och mer.
   Kul att du gillade det, jag tycker det är kul att dela recept.

 2. Vilken helg! Så mysigt att baka med barnen och få lite egentid med dem. Jag är inte så förtjust i pepparkakor längre men var det som barn. Nu föredrar jag lussebullar… Har det med åldern tro😂

  • Ja det var mysigt!
   Jag tycker om hembakade pepparkakor men är inte så glad för köpta.
   Hahaha nej det tror jag inte för jag är äldre än dig och gillar pepparkakor bättre. 🤣

 3. Mycket bakande har det blivit för mig i dessa tider. Tycker att det är lite rogivande på något sätt. Duktig du var som hann med allt bak på en dag

  • Jag hann inte med, det hade jag aldrig orkat heller. Hela familjen hjälptes åt, jag gjorde kanske 10 pepparkakor bara för att det är kul.
   Det är rogivande att baka och laga mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.