Jullängtan, julönskan, julabstinens

DSC_5451 DSC_5326 DSC_5340 DSC_5299Ja så var det mindre än 3 månader kvar till jul, 2 månader till advent och bara en månad kvar tills jag börjar jula. Vincent måste få fira sin födelsedag innan jag börjar dra fram julen. 
Hur kan man inte gilla julen? Jag gillar stämningen som kommer med julen, jag gillar julmusiken, jag gillar julmaten, jag gillar dofterna som kommer med julen, jag gillar att man ser tända stjärnor och bågar i fönstren, jag gillar att man smusslar med julklappar, jag gillar att ha glitter och lim överallt för att det är julkortstider. Åh vad jag gillar julen! Jag har sådan jullängtan, julönskan ja julabstinens!
IMG_0299 bild 2-3_red_co 20111215-181440.jpg

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Ge mig mer jul!

4 kommentarer

  1. Tänker att jag ska börja i tid med allting i år. Men så tänker jag å andra sidan varje år och hittills har det inte hänt ;). Barnen har dock börjat skriva önskelistor redan nu…

    • Glöm inte sänka dina krav! Om du bär julen med dig i hjärtat så har du hittat julkänslan och då är den lätt att skänka till andra! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.