Känslan av att jobba

Känslan av att jobba igen är skön. Jag är timanställd i kommunen nu och arbetar inom barnomsorgen, det är ju faktiskt det jag ville bli när jag var liten ja förutom Statsminister då då men den rollen vill inte Lövet släppa. haha
Jag vet att det inte är det bästa alternativet att jobba timmar när man går på A-kassa (reglerna är så korkade att jag blir helt matt men den diskussionen får vi ta en annan gång) men att bara gå hemma är ingen höjdare. Jag skulle aldrig kunna vara hemmafru för det hade slutat med att jag hade stoppat in mig själv i tvättmaskinen eller nåt. Jag vill känna känslan av att göra någon skillnad, jag vill känna mig behövd, jag vill ha kollegor, jag vill ha en arbetsplats att gå till. Så jag flaggade upp att jag faktiskt är barnskötare i grunden och se det uppskattades, skrev papperna för en vecka sedan och denna veckan har jag jobbat tre dagar. Jag tror mig inte ha någon önskan om att jobba som barnskötare resten av mitt jobbliv men för nu funkar det, det funkar bättre än A-kassan. Det bästa är ju att oavsett vad jag gör nu så är det inte något som ristas i sten utan jag kan byta längre fram, inget är för evigt!
Känslan av att jobba

Iom att jag nu har ett jobb så tappar jag min coach i Malmö, det är den enda nackdelen med att inte vara helt arbetslös längre. Jag har dock avslutningsmöte kvar med henne och det ser jag framemot. Jag söker fortfarande jobb för det kan alltid finnas något annat, något nytt, något lockande någon annanstans. Tänk om Statsministerposten skulle bli ledig. höhö
Känslan av att jobba

Idag har jag inget uppdrag så idag sitter jag på altanen i solen och njuter. Jag funderar över vårt liv, vad vi kan förändra med vårt liv för har man gjort en sådan stor förändring som jag har gjort så tror jag att det är viktigt att man inte fortsätter i samma rutiner som tidigare, det är ett nytt sätt att leva nu. Framförallt är det nytt sätt för mig att tänka och vara, familjen först och allt annat i andra hand. Jag funderar på det här med mitt förbannade körkort, ja det är förbannat, ska jag någon gång klara den förbenade teorin? Jag avskyr den! Snart gör jag som alla prover i skolan, jag kör en helnattare dagen innan testet. Problemet är att med körkortsteorin så får man ju inte svara fritt utan man ska svara genom att välja rätt alternativ, då hjälper inte en helnattare eller att vara bra på att snacka sig igenom svåra saker. Jag HATAR körkortsteorin!
Känslan av att jobba

Nä nu är det dags att hämta hem barnen, de är inte heller vana vid att jag jobbar så det är två trötta pojkar som ska hem. Solen skiner men vi ska mysa i soffan och titta på film när vi kommer hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.