Med doften av tvåtaktsolja

Med doften av tvåtaktsolja puffade vi fram över östra Ringsjön. Det gick inte fort för båten är förstås trasig igen. Never ending story med den motorn men snart kan det inte vara något problem längre för då har nog Kärleken bytt ut allt utom höljet. haha
Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja

Vi mötte upp svärmor och bonussvärfar som också har båt. Efter mycket om och men och en bottenplugg på plats efter sjösättning så kom vi iväg. WooHoo! Äntligen Äntligen ÄNTLIGEN! Som vi alla har längtat efter en tur med båten!
Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja

Eftersom Kondrad Båtis Nihlén bara gick på en cylinder (kom Kärleken och grannen fram till här hemma sen) så tog det sin lilla tid att ta sig till andra sidan av Ringsjön och ett lämpligt ställe att gå i land för att fika. Ja hade nu lille Kondrad fungerat som han ska så hade vi kanske kört över gattet och tagit oss mer mot Fulltofta men nu fick det bli kanotklubben, där är jättefint att bada. Äntligen fick jag använda glasen och flaskan som jag fyndat på Erikshjälpen! Det känns bättre att fika med riktiga glas och det känns mer ombonat med hemmagjord saft i en gammal färgad flaska. Älskar gamla bruksföremål!
Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja DSC_6719 Med doften av tvåtaktsolja

Och badade det gjorde de! Ja Sid också till hans stora förtret, undras om den hunden någon gång kommer lära sig bada. Pojkarna hoppade, simmade, kastade pinnar till Rocky och hade superkul! Det var verkligen sommarSverige-känsla på denna dagen! Båtliv, barnliv, hundliv och semesterliv, blir det bättre?
Med doften av tvåtaktsolja Med doften av tvåtaktsolja

Jag är inte så mycket för insjöar men vatten är alltid vatten och det är underbart! Tror minsann att sjömansblodet rinner tydligt i mitt blod! Jag har faktiskt börjat drömma om att sälja husvagnen och ha en sån där stor motorbåt som man kan sova i istället. Ja inte av den modellen som går nere på franska rivieran men det ligger en riktigt fin en i hamnen på Landön, en sån hade jag kunnat tänka mig! Så himla mysigt! Och givetvis kör jag också båten, det är ju sjukt kul!
Med doften av tvåtaktsolja

När än vi är ute med båten så sätter jag upp flaggan, en båt ska alltid gå under en flagg! Jag tycker det hör ihop, båtlivet och Sverige. Sen tycker jag att vår flagga är vacker och gör sig alldeles perfekt i den svenska solen. Det är vackert helt enkelt!

Med doften av tvåtaktsolja

Sid gillar också båtlivet dvs att vara på stranden eller i båten men borta från vattnet. Lille go’e hund, han är lika trött som resten av familjen. Sjön suger verkligen!

Med doften av tvåtaktsolja

Det är ju inte utan att man saknar att ha en båtplats, det hade varit skönt att inte behöva ha upp båten på trailern utan bara kört hem istället. Nåja barnen roade sig (läs Affe badade där Vicce sa åt honom att bada) och vi fick upp båten utan några bekymmer. Jag är mitt inne i ett skov så jag överlever på jävlaanamma och ren viljestyrka men efter en hel dag på sjön så är jag helt slut och stel i hela kroppen. Vet ni, det känns gott för det känns som jag gav den förbenade Fibromyalgin en omgång för jag vek mig inte utan gjorde det jag ville och kände för! Det går alldeles utmärkt att leva med Fibromyalgi och ha ett bra liv!
Med doften av tvåtaktsolja

Nu dricker jag saft, har tänt ljus och tittar på James Bond. Jag som alltid har gillat filmerna blir mer och mer irriterad när jag ser dem men det är en helt annan historia.
En härlig dag med doften av tvåtaktsolja och hemmagjord saft i en gammal grön glasflaska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.