Min dag, min återhämtningsdag

DSC_2889Idag har jag min sjukskrivningsdag, min dag då jag ska har återhämtning. Vad är då återhämtning för mig? Ja det är ju inte att sova i soffan iaf. Att sova i soffan må vara gott men det gör inte mig gott för kroppen protesterar och behöver mer rörelse. Men att bara röra på mig funkar inte heller för jag måste hitta något som gör att hjärnan också kopplar av. Det är svårt att inse vad som är återhämtning och inte bara tro att återhämtning är att ta det lugnt och inte göra något. Så efter barnen var lämnade så cyklade jag en runda för att sen stanna och handla mjölk och middagen till kvällen. Väl hemma igen var jag och Sid ute i trädgården för att kolla hur blommorna mår och ta in några vackra blommor till att smycka huset med. Jag älskar denna tiden på åren då jag kan gå ut i min trädgård och ta med vackra blommor in för att göra det vackert här inne med. Jag pulade lite här inne, kastade gamla blommor och vattnade blommorna, det är så mysigt att kunna gå runt i hemmet och bara plocka med saker och ge de nya platser. Jag är en riktig hemmamus.
DSC_2886 DSC_2884 DSC_2882 DSC_2875

Det behöver inte vara perfekt, jag tycker det ska synas att man lever i hemmet för annars är det bara ett hus. Just nu är vårt hem ett riktigt levande hem eftersom här är saker överallt med tanke på att vi renoverar rummen till pojkarna men jag väljer att vända bort min blick, jag får helt enkelt acceptera det just nu och fokusera på det som är fint. Som blommorna i vasarna, pelargonerna som sträcker på sig och visar upp knoppar. Det är återhämtning för mig att njuta av mitt hem. Det är återhämtning för mig att ta en cykelrunda, det är återhämtning för mig att gå en promenad med Sid men mest av allt så är det återhämtning för mig att inte behöver skynda på pojkarna utan vi kan ta det lugnt till fritids och förskola. Nåja när Alfred vill cykla till ett helt annat bostadsområde än där förskola ligger så stoppar jag honom, när han försöker få mig till att cykla ut till farfar för att det är kul att cykla då stoppar jag honom för förskolan ligger inte så långt bort. Jag har lovat honom att vi ska cykla en runda, bara han och jag då ska han få bestämma vart vi ska cykla. Det är återhämtning för mig att blogga och läsa bloggar med Sid i knäet och en kopp kaffe i handen. Det är återhämtning för mig att sitta hos Ina och bli ompysslad och fin i håret. Återhämtning för mig är att få bestämma helt själv över dagen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.