Att göra fint på en torsdag

Ibland får jag ett ryck och tycker att vi ska ha det lite vackrare kring oss. När jag var liten så var det finare mat på helgen och ja allt skulle vara lite bättre och speciellt på helgen. Jag tror vi är många som har släppt på det där och försöker göra vardagen lite finare. Helgen gläds man oftast åt ändå så den behöver inte piffas till för att vi ska stanna upp och njuta av den.
jag

Jag har börjat hitta tillbaka till glädjen i köket, det är jätteskönt! Jag har märkt att det hjälper att jag tar på mig förklädet och jobbar som farmor & mormor gjorde. Det är väl det att jag går in i arbetsuppgiften eller nåt. Idag gjorde jag snabbmat och dukade med gammalt ärvt porslin, då är det extra gott att äta.
DSC_2909 DSC_2907 DSC_2900

Jag köpte gravad lax och kallrökt skivad lax, kokte nypotatis och la upp köpesåserna i några glas. Mycket piffigare och mer inbjudande. Lidl är bra på färdiga såser måste jag säga, romsåsen var galet god och hovmästarsåsen var helt okej. Barnen fick några prinskorvar och var väldigt glada över den fina dukningen. Så lite jobb för att ge så mycket glädje, på en torsdag. Och tack Pia för att du är en evig källa av inspiration.
Ser ni den bruna flaska? Visst är den underbar! Hittade den på Erikshjälpen och kunde inte motstå den. Jag älskar gamla vackra bruksföremål!

2 kommentarer

  1. Där är jag nog lite gammaldags! Jag gillar att göra nått lite extra till helgen! Idag ska vi göra nått vi aldrig gör, vi ska ut på “restaurang” och äta.. Inte beställa och äta hemma, utan gå dit hela familjen, sitta ner och äta! Mysigt!

    • Jag menade inte att jag inte tycker om att göra ngt extra på helgen men jag behöver det mer mitt i veckan.
      Låter mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.