Min högt värderade egentid

Under hela sommaren och en bra bit in på skolstarten nu så har jag inte fått min högt värderade egentid. Jag har i över ett år nu varit hemma på minst 50% och jag har vant mig vid att vara hemma själv. Så skönt det är för mig och min trötta hjärna och kropp att bara få sitta i tystnad och vara för mig själv.

Vi pratade om det, jag och några kollegor. Hur vi ibland kan komma hem från jobbet och sitta kvar i bilen. Samla kraft för att gå in i sitt egna hem för att vi är helt slut efter en dag på jobbet. Det är inte det att jobbet är fysiskt tungt men vi står hela dagarna och framförallt så ger vi så mycket av oss själva till kunderna. Våra hjärnor jobbar på högvarv, slår om efter kundens behov och ibland har vi flera kunder “igång” samtidigt. Inte konstigt att vi är trötta när vi kommer hem.

Jag jobbar bara halv tid och vi har oftast inte så många kunder att det inte finns tid för återhämtning länge. Men jag är ändå helt slut när jag kommer hem. Visst kan jag sätta mig i min fåtölj eller slänga mig i soffan på altanen trots att någon är hemma. Fast det är inte samma sak som när huset är helt tyst bortsett från hundarnas och mina andetag.

Den senaste tiden har huset inte varit tyst och jag har haft en massa “att göra” på min lista. Då får jag inte den välbehövliga vilan. Jag orkar inte att fara någonstans efter jobbet. Jag kan åka och handla mat någon gång då och då men inte något varje dag. Nu när vi har reparerat Affes cross och han behövde nya kläder så har det blivit en massa ärenden.

Vad är ett ärende?

För mig är ärende allt som jag måste göra som inte är för mig. Att handla mat är inte ett ärende för det är ju till familjen dvs även till mig. Men att köra till Sjöbo för att handla något till trossen (eller till Affe för att han växt en massa) är ett ärende. Att köra till Biltema för att Kärleken behöver något är ett ärende. Att köra och handla igen för att någon inte kan tala om när saker ta slut här hemma är definitivt ett ärende. Vad anser du är ett ärende?

Nä nu längtar jag allt efter eftermiddagar i stillhet med tända ljus och julmusik. Haha
Ni vet väl om att jag har ett julkonto på Instagram? @christmasbyemschen heter det och jag brukar vara mer aktiv än vad jag orkat i år. Jag har dock lite planerat som jag ska lägga ut. Tipsa mig gärna om julnyheter!

Men nu ska jag luta mig tillbaka och bara sitta här och njuta, tills pojkarna kommer tillbaka från hundpromenaden.

14 kommentarer

 1. Jag behöver också lite egentid! Just nu är jag själv hemma en liten stund och jag njuter verkligen av lugnet. Sedan uppskattar jag så klart att familjen kommer hem om en stund också 😀

  Doften på ditt ljus låter verkligen spännande! Visst har ni en sådan butik/fabriksförsäljning i Höör? Har för mig att vi var på något sådant när en skolkompis till mig höll i en tjejträff just i Höör.

  Och jag tycker nog att ärenden är ungefär samma som du tycker! Något man behöver göra. Inte typ strosa i affärer. Hämta paket, posta brev, köpa en present till sonens kompis kalas osv.

  • Om jag får egentid hemma så uppskattar jag mer när familjen kommer hem.
   Klinta är från Höör så det stämmer att vi har fabriken här och ibland har de fabriksförsäljning. Ägare och grundare är Lisa, jag har gått i skolan med henne och sen även Komvux. Vi har hittat på massa kul och knasigt ihop. Det var dock innan sociala medier och det är jag SÅ tacksam för. 🙈

 2. Ärenden för mig är saker som måste göras, oavsett om det är för mig eller någon annan i familjen. Just ärenden är nog den mista tids- och energitjuven här hemma, snarare brukar vi båda försöka komma hemifrån (börjar bli ganska trötta på hemmalivet) så fort vi kan. Fast jag erkänner att min man gör det mesta på ärendefronten, speciellt om det är något tråkigt som ska uträttas.

 3. Åh, den där egentiden är såå viktig. Min man har jobbat hemifrån i 1,5 år nu och jag jobbar kvällar mest. Vi bor i en tvåa och han sitter i möten hela dagarna. Kan inte göra någonting alls mer än att sitta tyst i soffan. Nu äntligen ska han börja få gå till kontoret och jag får vara helt ensam hemma. Längtar.

 4. Egentid är så viktigt, och på senaste tiden har jag upptäckt hur mycket jag faktiskt behöver den. Ärenden för mig är måsten/saker som behöver göras, och inte saker man gör för man tycker det är kul.

 5. Egentid är så viktig, den uppskattade jag mycket då jag studerade och jag kunde planera mina dagar och få just egentiden. Dock är det inte lika lätt nu faktiskt, men det är ändå något som uppskattas då tösen somnat och man landar i soffan

  Sådan där turkos liten skål med lock har vi med, de är så fina. Måste leta rätt på min, ej haft framme på ett tag

  • Det är svårt att få till egentid när man ska få ihop livspusslet. Man får hitta dom där småstunderna och försöka njuta då.
   Jag kommer inte ihåg var jag köpt den, har faktiskt en till.

 6. Egentid att andas och göra saker man man själv gillar är så viktigt för både kropp och själ. Jag var noga med den och värnar om mig mkt just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.