Låt oss prata om smink!

Smink är så vansinnigt roligt men jag är så kass på det. Alltså jag har väl haft koll på hur man ska göra men ändå inte.

Jag har börjat följa Robert Welsh på FB och hans videos är jättebra för han reviderar andras sminkvideos (som skickas till honom av följare) och han förklarar vad som är bra, vad som kan förbättras och vad som är helt fel. Jag tycker att han gör det bra för han visar på sig själv hur man ska göra istället. Han är ju trots allt en makeup artist.

Inspirerad av honom köpte jag mig lite nytt smink. Billigt smink för jag vägrar lägga ut en förmögenhet och sen ser jag ändå ut som en clown. Jag handlade lite på Gekås och lite på Dollarstore och lite på Lindex. En blandad kompott helt enkelt. Men vet ni, jag grejade det. Nöjd är jag iaf.

Syns tyvärr dåligt när det blänker i glasögonen. Detta är efter jobb så sminket har suttit på ca 6-7 timmar typ. Jag är supernöjd med hur det sitter men också med själva sminkningen. Jag vågade gå bort från de bruna och rosa nyanserna.

Och läppstiftet som kostade typ 10kr på Dollarstore kan vara det snyggaste läppstiftet jag någonsin ägt. Älskar’t!

Så smink är kul! Och smink ska få vara till alla som vill, det ska inte bara vara en lyxvara som bara riktar sig till kvinnor. Vill du sminka dig så gör det! Köp billigt smink om du inte har råd eller är snål som mig, det funkar hur bra som helst! Eller tycker ni att jag ser ut som en clown? Hehe

21 kommentarer

 1. Jag skulle så gärna vilja lära mig bli bra på sminkning. Fattar att det kräver mycket tid framför spegeln & öva öva öva. Vilket jag inte prioriterar så jag blir liksom inte bättre he, he. Snart är väl dottern bättre än mig & kan lära mig!

  • Men det är ju suveränt då har du snart en egen make-up artist! Gott skit! Haha
   Jag övar inte så mycket för jag orkar inte tvätta av och börja om men jag gör lite nytt då och då. Kanske sminkar jag mig en dag då jag bara är hemma och inte vanligtvis skulle sminka mig, det är att öva för mig. Att stå timmar framför spegeln är inte min grej.

  • Tack!
   Hela sommaren så kör jag bara med mascara och kanske lite läppglans om jag känner för det. På hösten och vintern sminkar jag mig alltid mer, då behöver jag det för att pigga upp mig själv.

  • Tack! Vilken tur att jag inte ser ut som Pennywise. 🙂
   Kajal, mascara och läppglans då är det lyx en sommardag men nu när det går mot höst och vinter så brukar jag ösa på lite mer.
   Fester går jag knappt på längre, tyvärr.
   Kram

 2. Visst är smink roligt men jag gillar inte att se för sminkad ut utan gillar det anturliga. Översminkad kan funka till någon tillställning men privat tycker jag bara att människor som är mycket sminkade ser arga ut. Så har jag alltid tyckt och vet med mig att småbarn också är lite reserverade för människor med hårda ögon

  • Det är en fin linje det där med att vara sminkad men inte översminkad. Sen kan jag tycka att det är kul med någon som verkligen breschar på som t.ex. Rickard Söderberg när han är “på jobb”.
   Barn kan absolut reagera på det och när jag jobbade inom barnomsorgen så sminkade jag mig knappt något på jobb.

  • Visst är det kul! Fast jag tror inte att du ser ut som en clown, det är mer en känsla som man får för att man inte är van vid att bära så mkt smink.
   Det där med att det inte syns känner jag igen!

  • Tack så mkt! Naturligt är också fint, det är ju det som är så bra med smink man får göra precis hur man vill. Min kollega sminkar sig inte och hon är lika vacker för det. Det vackra sitter inte i smink!

 3. Håller med dig, alla vill förbättra sitt yttre och vare sig det är med färg i hår, sminkning eller vad det nu kan vara är det upp till var individ, så länge det ej får till överdrift

  • Ja vi är allt fåfängda varelser! Haha
   Men vad är överdrift egentligen? Något som kan vara överdrift för dig kanske är helt okej för mig eller tvärtom. Det är intressant att diskutera sånt!

 4. jag kör bara på vanligt foundation det mesta vill jag bara ska se naturligt ut. men det är kul med smink man kan verkligen göra mkt

  • Tack så mkt!
   Nähä det tror jag inte på! Att se ut som en clown är mer en känsla än verklighet, ja om man inte sminkar sig som en treåring som fått tag i smink. haha

 5. håller med dig visst är det kul med smink, det kan pigga upp en väldigt mycket ibland faktiskt. Och jag tycker din sminkning blev jätte snygg och håller med det läppstiftet passar dig super bra 😀❤

  • Tack så mkt!
   Smink piggar iaf upp mig, jag känner att jag kan sminka över mitt mående vilket givetvis inte är sant men med smink är det lättare att dölja det för andra iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.