Mina blommor har blivit mitt skötebarn

Mina blommor har blivit mitt skötebarn! Nu kommer min mor skratta gott! Jag har aldrig haft gröna fingrar för det har inneburit att man har varit tvungen att verkligen engagera sig och faktiskt vattna blommorna oftare än var tredje månad. Det var väl det där med att inte ha någon ålderskris som normalt folk utan istället hamna i en blomkris.
Mina blommor har blivit mitt skötebarn Mina blommor har blivit mitt skötebarnMina blommor har blivit mitt skötebarn Mina blommor har blivit mitt skötebarn Mina blommor har blivit mitt skötebarn

Det är något särskilt med de där stora gröna bladen. Något som gör att min själ slår en kullerbytta.
Sen finns det många fördelar med dessa grönbladiga växter. Svärmorstunga (Sansevieria trifasciata) renar luften från bl.a. bensen. Ampellilja (Chlorophytum comosum) renar också luften och brukar rekommenderas för allergiker. Gullranka (Epipremnum pinnatum) rensar också luften precis som Svärmorstunga och Ampellilja och dessutom så ökar den luftfuktigheten i rummet.
Om Elefantöra (Pilea peperomioides) och avokado (Persea americana) är så himla bra för luften vet jag inte men jag vet att de är bra för mig för jag blir glad över att se de!
Jag funderar på att ta in mitt fikonträd från växthuset och ha det här inne. Tror ni det är för tidigt?
Jag vill att min Gullranka ska växa snabbt, snabbt och ännu snabbare så jag får den så där vackert slingrandes (och nej än har jag inte kunnat kidnappat mors gullranka). Jag vill ha mer grönt här hemma! Massa gröna växter och mörka väggar, ja så vill jag ha det! Och ett vitt skåp till det! Mm där har ni hur jag vill göra här hemma.

Mina blommor har blivit mitt skötebarn

Att ha blommor betyder så mycket för mig! Det är något speciellt med blommor, något som gör att man blir glad och rofylld. Jag älskar blommor så mycket att jag inte ens har kunnat slänga mina torkade pioner för jag tycker de är så vackra och sköra.
En hylla med massa gröna blommor! Ja det ska jag se till att få upp här i hemmet också! Vilka idéer som poppar upp med detta inlägget. Härligt!

Mina blommor har blivit mitt skötebarn
Äsch nu går jag och tar in mitt fikonträd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.