När inget blir som det ska

När inget blir som det ska så får man se till att göra det så bra man kan. Vi skulle varit i Arlöv i kväll och lyssnat på min barndomsvän (Fridas svåger faktiskt) Mattiaz men det blev inte så, Nicke (Fridas man) var sjuk så de ställde in och sen kom min käre make hem och var inte alls kry. Så det blev en långrunda med Sid, lite ormbunkar (som ni vet), sen Ernst och nu Agatha. När inget blir som det ska

Jag är så besviken på hur det blev, jag hade ju sett framemot en kväll med vänner och lyssna på Mattiaz. Men man kan inte rå för att man blir sjuk.
När inget blir som det ska

Nåja jag fick iaf mitt nya armband på posten idag, beställde det på Wish för ett tag sedan. Jag hade en period då jag blev förtrollad av Wish men jag gillar ju inte det alltså att köpa så där billigt för det är inget bra. Fast armbandet gör mig glad och funkar bra med de andra armbanden.
Sen har jag varit och träffat Sara idag, Sara och jag hade en tid då vi levde för film och var riktigt nördiga. Eller ja Sara är fortfarande nördig och det är hon som lärt mig det jag kan. Vi var så nördiga att jag t.o.m. fick göra ett slutprov. Haha sjukt roligt! För ett tag sedan hittade Sara slutprovet och vi bokade in att jag skulle komma och göra provet igen, en måste ju se om kunskaperna sitter i. Så idag var jag hos Sara, tog en fika på hennes 16 olika sorters kakor (varför bara göra 7 när man kan göra 16 liksom) och gjorde slutprovet igen. Eftersom jag tydligen har rejält (fibro)dimmig hjärna så tappade jag namn, titlar och tja minnet. Fast Sara var snäll nog och sa att jag kunde ju iaf lite. haha
Frågorna är hysteriska och med väldigt mycket Sara- och Emmalogik. Jag ska visa er frågorna en gång, ska bara hitta facit först för det är så att t.o.m. Sara har glömt vissa svar eller iaf de svaren som var menade just då.
Eftersom Sara bjöd på 16 olika kakor och jag inte orkar lägga ut alla hennes recept så tänkte jag att ni ska få ett recept av mig. Förr gjorde vi ofta ljus kladdkaka när vi skulle bjuda på något eller behövde något gott till kaffet. Extra bra att göra det på sommaren då man kan ha ljumna bär till. Receptet kommer från kära svärmor och är helt klart en favoritkaka för Kärleken.
När inget blir som det ska

2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
75 gram smör

Blanda ihop allt, in i ugnen på 200 grader i ca 18 minuter. Fix färdigt, easy peasy

Bärsås har jag skrivit om tidigare men det är verkligen bara att värma bären (och tillsätta lite socker om man tycker bären är sura, vilket jag tycker) och mosa dom sen har man en bärsås klar.

Kakan serveras med glass eller marsansås men jag tänker att man borde kunna blanda ihop bärsåsen med kvarg och servera det till.

Just ikväll hade jag sug efter oliverna och brie’n som ligger i kylen för det var tänkt att vi skulle haft det i picknickkorgen idag. Eftersom det inte blev någon picknick så surade jag och åt varken oliver eller brie, smart Emma sura och förlora på det själv. Nåja det får helt enkelt bli picknick när Kärleken är frisk igen.

Ibland blir det helt enkelt inte som man har tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.