När solen är vass

När solen är vass

Alltså jag brukar inte bränna mig, jag brukar inte ens använda solskydd men igår gjorde jag det och se hur det slutade.

Jag trodde jag var rädd om mig, jag smorde in mig, Affe fyllde på det efter jag hade badat trots att det är vattensäkert solskydd. Vi gick till stranden efter klockan ett och jag hade tom en handduk över ryggen ett tag.

Det verkade ju inte hjälpa

I förrgår fick jag rejäl färg på framsidan, jag använde inte solskydd men jag brände mig inte.

Kan det vara så att jag inte tål solskyddet? Det är ju så många andra krämer jag inte tål så det hade ju inte förvånat mig.

Jag har inte direkt ont men så har jag också smort in mig med babyolja med Aloe Vera. Ett tips som jag fick av min kära systeryster Anna när vi var på Gran Canaria med familjen för 17 år sedan. Hela familjen utom jag, far och min svåger brände sig trots att de använde solskydd. Anna blandade Vaselin Body lotion med Aloe Vera med Natusan babyolja med Aloe Vera och vi smorde in alla de brända. Sedan dess har jag använt den blandningen till och från. Vaselinen kan vara lite svårt att hitta ibland men jag googlade och hittade att Apoteket Hjärtat tydligen har den.

Anna hällde i babyoljan i bodylotionen och sen skakade hon så det blandade sig väl. Himla smart och skön blandning. I husvagnen hade jag bara babyoljan så idag blir det en tur till Apoteket.

Vilket solskydd är ett bästa tips? Jag har kört med Nivea (vet inte varför för jag brukar inte gilla Nivea), Garnier och Eucerin men jag har aldrig hittat någon som jag verkligen gillat. Jag tycker bäst om solskydd i sprayform.

Idag blir det inte strandhäng, idag står shopping på att-göra-listan så midsommarafton blir till belåtenhet. Ska prova göra gubbröra.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.