På mors vis

Idag har jag känt mig som min mor, jag har stått med 45 kg griskött och förpackat på mors vis. Vi gjorde ju ofta det när jag var barn men då var hela familjen involverad, en hade stationen för att plocka ner i påsen och väga, en packade in det i papper och en skrev medan far styckade och mor finputsade köttet. Jag minns inte det som något jobbigt utan snarare tvärtom som något trevligt och kul. Jag har ju då iofs också alltid var intresserad av hur vi ser ut på insidan och då är det kul att få se ett hjärta även om det är ett djurhjärta istället för ett människohjärta. Idag fick jag dock ta hand om köttet själv eftersom min familj skulle på innebandy träning men det gjorde inte mig något för jag stod där och mindes hur vi hade det där i mitt barndoms kök.
DSC_8358 DSC_8366

Sen funderade jag en anings på hur många av er där ute som köper en gris och tar hand om köttet? Hur många av er har varit med om samma som mig under barndomsåren? Är det kanske rent av så att det är någon av er som äcklas av köttet? Ja jag gillar att fundera på hur andra har det. Mina barn ska iaf få se hjärta, lever och njure för det kom också med. Levern ska bli julleverpastej och hjärta och njure ska bli mat till Sid. Här ska inte slängas! Åh vad jag längtar ut till landet, bo på gård och ta vara på det som finns.

9 kommentarer

  1. Mamma gjorde alltid korv och gör det fortfarande. Tack och lov delar hon gärna med sig för tyvärr prioriterar vi inte detta bland allt vi har att göra. Men lite julkakor ska vi iaf baka. Samt beställa julmat :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.