På vägen hem

På vägen hem i tisdags valde jag att ta en omväg.Omvägen som är fylld av vackra trädgårdar med blommor, stigar som är under ett grönt lövtak och blommor i kanten vid stigen.Det är ett bra sätt att komma ner i varv och släppa jobbet. Det är nog det bästa med att åka tåg, promenad hem. Jag åkte tåg hem i veckan för Kärleken var i Eslöv på morgon med Vincent för att fastställa hans diagnos. Nu har Vincent papper på att han har dyslexi och därmed kan han kräva att få hjälp när han blir större och behöver hjälp i samhället tex när han ska ta körkortet.Jag plockade mig en bukett blommor på vägen. Det är sannerligen lyxigt att vi har Allemansrätten!Den lilla buketten gjorde sig bra på bordet. Jag har ett behov av att få fixa till altanen nu när vi äntligen har utemöbler igen. Utemöblerna vi hade innan använder vi ju i husvagnen nu. En liten matta under bordet, några filtar och kuddar och givetvis ljus och blommor ska på plats. Ett fikonträd och en eukalyptus står i växthuset och väntar på varmare väder och en större kruka. Det kommer bli så bra. Kärleken har inte bestämt sig för om det ska bli ett parasoll eller ett tak till uteplatsen men någon form av möjlighet att skugga sig blir det. Tänk när alla växterna är på plats och rådhusvinet har stora gröna blad, då blir det en plats för avkoppling.Här ska jag njuta, här ska jag bara vara, här ska jag ha det gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.