Pepparkaksbak

Återanvänder blogginlägg från förra året för att dela med mig av pepparkaksrecept.

Här hos oss så brukar det vara Kärleken som står för pepparkaksbaket. Han brukar då köra med sin morfars recept. I år bestämde dock jag mig för att jag skulle axla ansvaret att baka pepparkakor med barnen. Så kul det är att baka pepparkakor, iaf när man har sådan enkel deg att jobba med.

DSC_0002

Ingredienser

285  gram margarin

285 gram socker

3 dl sirap

1 msk bikarbonat – vispas med 2 ägg!

1 tsk malda nejlikor

1/2 tsk mald ingefära

1 msk mald kanel

ca 800-900 gram vetemjöl

Gör så här

1, Koka upp socker, sirap och kryddorna.

2, Vispa ägg och bikarbonat

3, Blanda allt och tillsätt vetemjölet lite i taget.

4, Knåda tills det är en fin och slät pepparkaksdeg.

5, Låt degen vila över natten, stoppa den i en  plastpåse och låt den ligga framme. Degen kan sparas flera dagar så ni behöver inte baka ut allt på en gång.

Degen är väldigt lätt att arbeta med och ni behöver inte tillsätta något mjöl när ni kavlar ut pepparkakorna.

Om degen skulle bli lite stum så arbeta den smidig med händerna.

Grädda pepparkakorna 175 grader i 5-7 minuter.

DSC_0006

Doftar jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.