Så möblerar vi om igen

Så möblerar vi om igen. Jag tar mer och mer in hållbarhetstänk i mitt liv. Allt ska hålla och inte bara bytas ut eller läggas till. En hållbar garderob är något som jag har jobbat på ett tag och nu har jag börjat tänka på att hemmet ska också vara hållbart. Det är slut med att köpa billiga möbler som är bara nästan det jag vill ha, nu ska jag köpa det som jag vill ha och inget annat. Har jag inte råd just nu så får jag vänta tills jag har sparat ihop till det jag vill ha. Jag har en tendens att leta efter billigare alternativ eftersom jag så gärna vill ha något direkt jag kommer på det. Det kan kännas smart och ekonomiskt att leta billigare alternativ men i det långa loppet så är det inte det så smart eller ekonomiskt för det betyder att jag aldrig blir riktigt nöjd och byter ut det. Inte bra, varken för miljön eller min plånbok.

Ommöblering, igen

Hållbart hem är för mig så mycket mer än bra möbler även om jag väljer bra möbler som håller och som har ett gott miljötänk. För mig är ett hållbart hem ett hem som fungerar för vardagen. Inte ett hem som är inrett för de få dagar då man har gäster och vi har faktiskt ett köksbord som kan bli stort så det räcker. Vi har inte utrymme till att ha matbord i vardagsrummet. Vi måste få ett hem som fungerar oss alla dagar. Att trängas lite när man har gäster är inget problem men att inte trivas alla dagar här inte är några gäster är ett problem.

Så möblerar vi om igen
När Kärleken for iväg på innebandyn så stoppade jag barnen i säng och sen satte jag igång. En bra kvinna reder sig själv!
Nu står alla möbler där de ska, några hyllor ska upp men sen är det klart. Det blev mycket bättre och det känns bra.
Farmor och farfars gamla bord kommer jag inte göra av med. Jag har nu fått ett pysselbord dvs någonstans att ha min symaskin och ändå kunna sitta med annat pyssel. Förstår ni hur bra det är! Ja det kommer bli galet trångt på kontoret men se det gör mig inget för nu har jag någonstans att sitta och vi kan sitta där inne hela familjen samtidigt. Jag har längtat efter ett sånt rum, någonstans där jag kan syssla och pyssla utan att behöva plocka undan varje kväll.

Så möblerar vi om igen
Nu ska jag bara titta efter en tapet eller ska jag ha färg? Jag ska köpa stora lakan att ha över sofforna så de blir ljusa (då får jag in ljus och fällarna syns bättre) och sen blir det allt lite nya kuddar. En ny matta, stor matta. finns på önskelistan också.
Det här kommer bli bra, bra och hållbart! Fast tja det hade ju inte varit dumt med ett lite större hus. haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.