Sista kursens sista dag

20130308-065755.jpg

Idag är det den 8 mars. Idag är det den internationella kvinnodagen. Idag är det vårterminens sista kurs sista dag.
Tänk att jag blev lärare, lilla jag utan högskolepoäng. Det är svinroligt att vara lärare. Och jag tror att jag är bra på det. Nä jag är bra på det! Igår fick jag enormt pep, igen. Fd. chefer på jobb lyste upp och gav mig små hejarrop. Kollegor som tidigare har lärt mig saker inom internationell beskattning vill ha min hjälp. Jag tror inte att ni förstår hur stort detta är för mig. Jag var aldrig den som hjälpte klasskompisar med läxor, ingen frågade mig. Jag var den som hade svårt för både svenska och matte i mellanstadiet, gick t.o.m. i stödklass/grupp för svenska och matte. Jag har inga fancysmanchy betyg att visa upp. Men när jag började på Skatteverket hände något, någonstans förändrades jag och nu 12 år senare är jag lärare inom internationell beskattning. Jag har imponerat den person som är allra svårast att imponera på mig själv. Bra jobbat!

Men idag är det något viktigare än sista kursens sista dag, det är Kärlekens farfars födelsedag. Det är kalas! Jag gillar kalas (inte bara för tårtans skull) för det binder ihop släkten. Det är där man kan vara sig själv och känna att här hör vi ihop även om vi är vitt skilda människor. Jag tycker att man ska värna om sin släkt, blodssläkt som ingift. Det är där historien finns, det är där rötterna finns och den ovillkorliga kärleken (förhoppningsvis) finns. Släkt är viktigt, för mig. Men jag vet att det tyvärr inte är så för alla. Alla värderar inte släkt på samma sätt, en del väljer att bryta grenen. Det är inte fel för om man mår dåligt i en relation är det ingen bra relation oavsett till vem man har relationen. Jag förstår bara inte hur man som förälder kan vända sitt huvud bort från sitt barn men det är en annan diskussion.
Så idag ska vi fira farfar och träffa släkten.

Men först en chailatte (ja Kärleken gör en chailatte till mig varje morgon som jag dricker på tåget, han är en riktig darling! på tåget innan dagen börjar.

Ha en fantastisk fredag!

20130308-065740.jpg

2 kommentarer

  1. Heja dig!!
    Visst är det gött när man kan imponera på sig själv! I stort som smått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.