Sista lovdagen

DSC_0093

Sportlovets sista dag är här och Vincent kom precis upp. Nu sitter han nerbäddad i soffan med filt, kuddar, Pälsklingen och iPaden så han kan titta på Morgonshowen medan jag fortsätter titta på Nyhetsmorgon med Jenny och Steffo. Jag gillar att starta min dag med Nyhetsmorgon, det är en ynnest att få ha lugna morgnar.
På sista lovdagen fick vi äntligen till den där lekträffen med Vincents klasskompis, Vincent har längtat med kompisen har varit iväg på sportlovsresa med sin familj. Brukade ni göra sportlovsresor när ni var barn? Jag gjorde nästan alltid som Vincents klasskompis och åkte till Småland och mormor & morfar. Vincent och Alfred har ju förmånen att ha både mormor & morfar samt farfar och farmor i Höör så de kommer aldrig få den där känslan att åka iväg för att hälsa på. Tror vi får kalla in mostrarna när det blir lovdags för båda pojkarna. Alla barn borde ha någon att åka iväg till och få sova över, det är en viktig upplevelse.
DSC_0098 DSC_0103

Idag ska här städas så hemmet är redo för helgen, jag ska äntligen putsa färdigt fönstren och så ska jag börja knåpa lite på föreläsningen som jag har fått för mig att jag ska hålla någon gång. Eftersom jag inte får jobba (då riskerar jag min eventuella A-kasseersättning) men håller på att krevera av rastlöshet (jag saknar att jobba för jag är bra på att jobba) så fick jag i uppgift av min Arbetslivscoach att hitta ett sätt att jobba utan att jobba. Den är inte helt lätt, kan jag säga.
Jag funderar på om jag ska köra lite deklarationstips här på bloggen, deklarationerna börjar ju ändå skickas ut om sisådär 2-3 veckor. Är det något som ni hade tyckt varit bra?
Jag funderar på om jag kanske ska börja med tema på bloggen. Allt för att jag ska få känslan av att jobba men ändå inte göra det.
Någon soffpotatis vill jag verkligen inte bli! En gång förr har jag varit arbetslös och då var jag arbetslös i 6 månader, så länge ska det inte bli denna gången. Jag ska bara lista ut hur och vad jag vill jobba med, vill jag starta företag och göra det till min enda inkomst eller vill jag ha en anställning och ha företag vid sidan om? Jag vet att jag vill arbeta med människor, ge service. Jag har en dröm om att styra upp receptionen på Höörs Kommun för den fungerar inte, det behövs någon med serviceutbildning där. Jag har en dröm om att vara min egna chef, en konsult som kan hyras in. Jag har en dröm om att jobba med turism, en dröm som jag har lagt på is i nästan 20 år men kanske att jag kan hitta fram till den drömmen nu.
Om någon av er skulle höra om ett jobb och tänka – detta är Emma, så får ni givetvis lämna ut mig. hehe
DSC_0101

Men hörre ni, ha nu en härlig fredag och njut av dagen, sista lovdagen!

2 kommentarer

    • Och det är just därför jag anser att ALLA människor borde gå till en arbetslivscoach. Det är fantastiskt att gå till en coach som hjälper en att hitta vad man vill bli, jobba med. Och ja det går att ta fram så. Vill du investera i dig själv så boka tid hos en arbetslivscoach.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.