Igår fick jag en sådan lust att baka, det var längesen jag fick lust för det. Men jag känner mig själv så jag ville inte dra igång med något svårt eller tidskrävande. Samtidigt så ville jag ha något gott att fika på med pojkarna.
Då slog det mig! Margots chokladkaka, herregud den är så god att jag har önskat mig den i födelsedagspresent. haha Som tur är har syrran sina recept på nätet så det var ju lätt att hitta. Margot är syrrans svärmor.
Jag valde att göra den i en , för mig, klassisk sockerkaksform men Margot och syrran brukar göra den i en sån där avlång form. Smaken är ju den samma.
Margots chokladkaka
Ingredienser
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kako (siktat)
150 gram smör (smält)
2 st ägg (lätt uppvispat)
1,5 dl hett vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader)
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ner det smälta smöret
Tillsätt sedan de lätt uppvispade äggen, blanda.
Tillsätt det heta vattnet
Häll smeten i en smörad och bröad form (jag gjorde som syrran och använde Idealmjöl istället för ströbröd och det blev svinbra).
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka så den är klar. Den får dock gärna vara lite kladdig.
Jag tycker att den är som godast när den fortfarande är ljummen. Igår serverade jag den med lite glass till, det var inte alls dumt.
Den är supergod och superenkel!
såg gott och smaskigt ut. Ett tips på snabbakat är icas recept på kladdkakemuffins. Tror det tar 15 min från knäcka ägg till färdig kaka
Tack, det ska jag sätta ungarna på en dag! 🙂
Det där såg ju inte lite gott ut!!!
Den är fantastiskt god!
Så gott, Hembakt är ju det bästa helt klart. Den formen påminner om den mamma bakade i då jag var barn
Just precis därför som jag köpte den, påminde mig om mors sockerkaksformar.
Snyggt!
Kul med namnet, vi har en kaka som heter Birgits chokladkaka..för all andra heter den kärleksmums.
Kram Kajsa
Visst är det kul med hur samma kaka får olika namn.
Det andra kallar kärleksmums kallar vi för Rydaholmskaka fast vi har strössel på istället för kokos.
Kram
Oh den ser jättegodut och även superfin, tack för receptet.
Tack! Den är verkligen supergod.
Jag gillar när man döper recepten efter den som bjudit på ”rätten” eller så som i ert fall. Att det finns en liten historia bakom, även om det bara är pannkakor liksom. Och en god chokladkaka kan ju aldrig bli fel!
Visst är det kul! Jag blir extra glad om det finns en historia bakom. Det är fint, som en tradition som förs vidare.
Ljummen sockerkaka är så gott.
Den lät väldigt god och saftig. Ska absolut testa den någon dag 😀 Tack för receptet.
Nybakat är godast, nybakat med ett glas kall mjölk.
Hoppas att du gillar den om du testar den.
Här hemma brukar vi alltid äta godfika till Efterlyst eller Krimtorsdag som vi säger. Så jag ställde mig till och skulle baka tigerkaka som stod på önskelistan. När kakan väl var i ugnen ser jag att bakpulvret stod kvar på bänken. Snabbt provsmakade jag från brukarna som stod i diskhon. Jodå jag måste missat det så ut med kakan snabbt och vispa i bakpulver. Hua hua det blev en blandad tigerkaka god men inte på riktigt godkänd. Tack för ditt recept…
Så mysigt med en sån tradition!
🤣 Du kom ju på ditt misstag iaf, jag kom inte på det förrän vi åt tårtan – jag hade tagit vaniljsocker istället för bakpulver. 🙈
Men mums den ser ju verkligen super god ut jag tycker ju att hembakat är så gott 🙂
Den är supergod! Hembakat är godast!
Åh så gott! Det är ju perfekt när det är enkelt att göra också 😊
Ja det var jättegott. Jag gillar när det är enkelt. 😁
Mmmmm den ska jag sätta Mira på att baka till familjen i helgen. Tack för att du delade med dig av Margots enkla och goda kaka.
Den är perfekt för barn att göra, den är så enkel (jag klarar ju att göra den 🤣)
Att dela recept är kul.
Åh det är så kul o baka nu vill jag tillbaka till mitt café o baka snoddas på måndag :). Så fin den blev 🙂
Visst är det kul att baka! Du bakar ju en massa och är så duktig på det!
Hmm kanske skulle baka lite snoddas idag.