Att göra sin läxa

Jag går hos en KBT-terapeut för att få hjälp med duktiga-flickan-syndromet och mitt kontrollbehov.
Det är inte det att jag misstror alla men jag är uppväxt med själv är bäste dräng och när sedan det har visat sig att ja det är bättre om jag gör det själv för då blir det gjort/rätt/ordentligt så har bara kontrollbehovet ökat. Det försöker jag nu få ordning på för jag kan inte hålla koll på alla andra.

Min läxa

Varje gång som jag har varit hos Anita (KBT-terapeuten) så får jag en läxa med mig. Första gången fick jag tom två läxor. Första läxan var att jag inte får röra diskmaskinen. Andra läxan var att jag i en vecka skulle utvärdera en gång i timmen vad jag gjorde och hur mycket energi gick det åt att göra just det. Jobbiga läxor båda två.

På senaste mötet fick jag en ny läxa, att komma på hur jag kan slappna av hemma och tillåta mig bara vara utan att känna att jag latade mig.

Alltså jag fick inte till fotot med den stora kameran, skulle tagit den lilla.

Så nu när jag kommer hem så ska jag byta om till några andra kläder. Kläder som gör att jag känner att jag är redo för att bara vara, alltså inte kläder som jag skulle ge mig ut i. Så det blev mina nya träningsbyxor från Cubus, en vit långärmad t-shirt från IcaMaxi och en lång svart långkofta från Lager 157. En skön outfit men inget som jag direkt hade haft på mig om jag skulle åka iväg någonstans. Ja kanske till ett gymmet eller badhuset då.

Mål för februari

Såg hos många bloggare och Instagrammare att de hade satt upp mål för varje månad. Jag tyckte det var en bra idé så jag har också gjort mina mål. Inga stora eller svåra mål utan något som känns vettigt och uppnåeligt.

Så nu kommer ni få stå ut med mer foto på “onödiga” saker som t.ex. min blombukett som jag har på köksbordet. haha

Hur gör du? Sätter du upp mål för året, för månaden eller inte alls?

24 kommentarer

 1. Skulle också vilja/behöva gå till en KBT-terapeut! Det låter jobbigt, men ack så bra!
  Kul mål, du skriver ju redan snyggt dock!
  Brukar inte skriva ner sådana mål, men det kanske jag ska fundera på för månaden.

  • Jag tycker det är underbart att gå till en KBT-terapeut, det är som att ha någon som hjälper en städa och rensa ut. Jag vet redan hur jag vill ha det, jag vet egentligen att det bara är att sätta igång men någon hjäper till att se var jag ska börja för att det ska bli bra.
   Nä jag brukar inte skriva ner mina mål heller jag tänkte att det blir bättre eller lättare att hålla dom då.

   Tack snälla men jag har sett för många som håller på med Bujo för att jag ska tycka att jag skriver fint.

 2. Har hittills inte satt upp några mål då jag försökt undvika den stressen att jag måste. Så har bara tagit en dag i taget. Fundera på att sätta upp något litet mål bara som att börja promenera igen. 🙂

 3. Jag har haft en del ambitiösa mål tidigare men jag har också med åren insett att jag inte riktigt funkar på det viset. Nu för tiden har jag bara ett träningsmål med ett totalt antal träningstillfällen på helårsbasis. I övrigt räcker det med alla mål som sätts på jobbet, fritiden måste för mig få vara utan sådan press.

  • Ja mål på jobbet kan vara enormt men det har jag inte längre, kanske därför som jag behöver målen i privatlivet. Men inga stora eller ambitiösa mål.

 4. Vad skönt att läsa, jag har nämligen kontaktat min läkare för att få KBT. Jag är lite rädd men läser jag ditt inlägg så är det nog väldigt bra och nyttigt för duktiga oss…
  Tack för att du delar med dig.

  • Det finns inget att vara rädd för! Om du har ont i ett ben så bokar du en tid till en läkare. Om du har ont i själen/hjärnan så bokar du en tid till en KBT-terapeut eller en psykolog. Svårare än så är det inte.
   Jag har gått i omgångar och det är superskönt! Det handlar om att städa upp bland sina egna föreställningar om hur man själv “ska” vara och hur man “ska” hantera olika situationer.
   Bra för dig att du har tagit tag i det! Om det inte funkar med den första KBT-terapeuten så tveka inte på att byta, KBT är fantastiskt men det måste vara med en människa som känner att man kan prata med.
   Stor kram till dig!

 5. Fröken duktig syndromet tror man ofta är en bra egenskap men tyvärr så stjälper den ofta skeppet för en så man hamnar i olika stressrelaterade sjukdomar. Så verkligen kanon att du går på kbt och får hjälp. Kram från mig

 6. Det är kontrollbehovet kan ställa det till det. Oftast där konflikter blir 🙂 Jag har börjat sätta upp små mål varje månad. Det är bara för att se att jag gör någonting.

  • Kontrollbehov är ett skit att ha. Blir tungt när man måste göra allt själv.
   Små mål tycker jag är bra för att, som du säger, se att man gör någonting.

 7. En väldigt fin blombukett jag gillar bilder på blommor..de piggar upp..ja kan vara svårt att låta bli att ha kontreollbehov ibland, dock är det viktigt att man tar det lugnt och tänker på sin egen hälsa också..Såg ut som riktigt bra och lagom mål tycker jag

 8. Vilka bra och viktiga läxor du fått från Anita. Är också lite av duktiga flickan men har börjat släppa det mer och mer för det tar sådan energi!
  Jag brukar göra lite mål för veckan och för månaden, tycker det är skönt och samtidigt känns det som att man får saker och ting gjorda! Det spelar ingen roll om det är stora eller små mål, bara de betyder något för en själv att de blir utförda 😊

 9. Nope, inga mål här – då blir jag stressad. Däremot har jag att-göra-listor, där det stryks och läggs till vart efter men utan tidsplan. Att vila utan att känna sej lat är svårt, men går lättare om man ser det som en belöning för kroppen 🙂

 10. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Hur är det ens möjligt att kunna slappna av hemma när det finns massor med saker att göra. Det är nyttigt att fundera på det. Kämpa på! Du lär dig saker om dig själv som kommer hjälpa dig framöver ❤

  • Ja det är ju inte som att man någonsin blir färdig för tvätten och disken tar ju aldrig slut med barn i huset.
   Tack, jag ska kämpa! 💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.