Supergod och superenkel

Igår fick jag en sådan lust att baka, det var längesen jag fick lust för det. Men jag känner mig själv så jag ville inte dra igång med något svårt eller tidskrävande. Samtidigt så ville jag ha något gott att fika på med pojkarna.

Då slog det mig! Margots chokladkaka, herregud den är så god att jag har önskat mig den i födelsedagspresent. haha Som tur är har syrran sina recept på nätet så det var ju lätt att hitta. Margot är syrrans svärmor.

Jag valde att göra den i en , för mig, klassisk sockerkaksform men Margot och syrran brukar göra den i en sån där avlång form. Smaken är ju den samma.

Margots chokladkaka

Ingredienser

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kako (siktat)
150 gram smör (smält)
2 st ägg (lätt uppvispat)
1,5 dl hett vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader)
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ner det smälta smöret
Tillsätt sedan de lätt uppvispade äggen, blanda.
Tillsätt det heta vattnet

Häll smeten i en smörad och bröad form (jag gjorde som syrran och använde Idealmjöl istället för ströbröd och det blev svinbra).

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka så den är klar. Den får dock gärna vara lite kladdig.

Jag tycker att den är som godast när den fortfarande är ljummen. Igår serverade jag den med lite glass till, det var inte alls dumt.

Den är supergod och superenkel!

24 kommentarer

 1. såg gott och smaskigt ut. Ett tips på snabbakat är icas recept på kladdkakemuffins. Tror det tar 15 min från knäcka ägg till färdig kaka

  • Visst är det kul med hur samma kaka får olika namn.
   Det andra kallar kärleksmums kallar vi för Rydaholmskaka fast vi har strössel på istället för kokos.
   Kram

 2. Jag gillar när man döper recepten efter den som bjudit på ”rätten” eller så som i ert fall. Att det finns en liten historia bakom, även om det bara är pannkakor liksom. Och en god chokladkaka kan ju aldrig bli fel!

 3. Här hemma brukar vi alltid äta godfika till Efterlyst eller Krimtorsdag som vi säger. Så jag ställde mig till och skulle baka tigerkaka som stod på önskelistan. När kakan väl var i ugnen ser jag att bakpulvret stod kvar på bänken. Snabbt provsmakade jag från brukarna som stod i diskhon. Jodå jag måste missat det så ut med kakan snabbt och vispa i bakpulver. Hua hua det blev en blandad tigerkaka god men inte på riktigt godkänd. Tack för ditt recept…

  • Så mysigt med en sån tradition!
   🤣 Du kom ju på ditt misstag iaf, jag kom inte på det förrän vi åt tårtan – jag hade tagit vaniljsocker istället för bakpulver. 🙈

 4. Åh det är så kul o baka nu vill jag tillbaka till mitt café o baka snoddas på måndag :). Så fin den blev 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.