Till skillnad från matbloggar

Till skillnad från matbloggar så kommer ni aldrig få se galet vackra matbilder här men dock kommer ni få recept och bilder. haha
I söndags fick jag ett recept av min svägerska, hon hade fått en otroligt vacker bakbok och provat baka denna banan- och chokladkaka vilket hade uppskattats av alla. Nu är ju min svägerska utbildad så jag kan tänka mig att hennes smakade ännu bättre men min den blev inte dum den heller.
Till skillnad från matbloggar

6 ägg
6 dl socker
300 gram smör
4 mogna bananer
150 gram choklad
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smält smöret och låt det svalna. Mosa bananerna och hacka chokladen.
Vispa ägg och socker till en vit fluffig smet, häll i det avsvalnande smöret och tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till det blandat sig ordentligt och vänd sedan ner bananmoset och chokladen.
Lägg bakplåtspapper i en braspanna (långpanna heter det visst också), häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Ja och gör inte som mig och glöm att sätta på ugnen på 175 grader för en kaka ska aldrig behöva vänta på en ugn.
Dela kakan i lagom bitar och servera med glass eller grädde.
Jag tyckte den var god och saftig men barnen nobbade den, alla fyra barnen som bjöds på den igår nobbade den.

Jag försökte mig även på att baka såna där stora fluffiga maränger som säljs på konditori, det gick inte så bra. Ja smaken var där ingen fel på men de blev ju inte så stora och fluffiga som jag ville. Någon som har ett bra recept på hur man gör såna där stora fluffiga maränger?
Till skillnad från matbloggar

Ni ser ju hur platta mina blev. Inte alls nöjd faktiskt.
Jag hade 4 äggvitor, 2 dl socker, 2 krm vinäger och sen vispade jag tills smeten höll samman och inte flöt ut. Misstänker att jag skulle vispat ännu längre.

Som ni ser så kommer denna bloggen aldrig någonsin bli en blogg fylld med vackra matbilder men recept är kul och att testa i köket är roligt så det bjuder jag på iaf. 🙂

2 kommentarer

  1. Bra jobbat. 🙂 Det där med matbilder är svårt och så måste man ju laga mat dessutom så det faller lite för mig. Även om jag önskar att jag kunde.
    kram och ha en fin dag i det ruskiga vädret.

    • Tack!
      Haha ja det kan ju vara en fördel om det finns mat att fota också.
      Ja fy vilket blåsigt väder vi har! Har cyklat genom Höör två ggr nu och jag känner mig mer blåst än vanligt. Hahaha
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.