Vad är det för dag idag?

Vad är det för dag idag egentligen? I måndags var jag inte på jobbet, i tisdags var jag på jobbet, igår var vi på personaldag och idag känns det som fredag eller möjligen måndag. Det komiska är att vi kollegor var alla lika förvirrade på vad det är för dag idag.

Såg ett videoklipp om att tid är inget som finns utan det är något som vi människor har skapat för att kunna förhålla oss till livet. Vem i hela friden kom då på att man ska jobba 5 dagar och bara ha helg 2 dagar? Den personen behöver jag prata med!

Det är oktober idag, oktober! Har jag missat några dagar eller? Jag vet att jag säger det ofta men det känns verkligen som att dagarna bara rinner iväg. Kanske är det sjukskrivningen som rör till det för mig eller så är det så här det är att bli äldre, jag vet inte men jag tycker verkligen att dagarna rusar förbi.

Idag bär jag mina känslor utanpå huden, det känns som att jag är överallt i alla känslorna. Irritation (den ser ni på stories på IG), ilska, ledsen, glad (har skrattat mycket idag vilket jag brukar göra), trött osv. Ja alla känslor du kan tänka dig har liksom flödat över mig som en enda stor tsunami. Jag hatar såna här dagar! Jag blir ännu mer förvirrad på såna dagar, jag måste skriva ner allt annars glömmer jag det innan tanke ens är färdigtänkt.

Tänk vilken skillnad en päls kan göra

Jag funderar lite på hur jag vill att resten av mitt liv ska se ut. Ska jag vara kvar på ett servicekontor tills jag går i pension? Är det detta jag vill? Vill jag plugga till något? Orkar jag med att plugga? Vad skulle jag isf plugga till? Ska jag söka jobb på SKV igen för att kunna jobba som handläggare? Jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Jag har ju allt som jag har önskat mig! Jag har en man som älskar mig, två fina barn, ett hem som jag älskar, två hundar som förgyller dagarna. Det var allt jag önskade mig i mitt liv. Ja och ett jobb där jag skrattar mycket och det gör jag ju även om det beror på kollegorna och inte jobbet i sig själv. Jag har 24 år kvar att jobba innan jag går i pension. Blir det inte mer än så här? Man har några semesterdagar, helgledigt och sen jobbar man resten av tiden. Lever jag för att jobba eller jobbar jag för att leva?

Nä nu får det allt bli till att göra något annat innan jag blir allt för flummig.

10 kommentarer

 1. Ursäkt men vad är SKV? Vill du utbilda dig till något annat så gör de 🙂 Vad söt vovve på bilden. I dag är det torsdag dock haha

 2. Jag har varit sån hela veckan. Tror att det är typ tisdag men det är redan fredag imorgon, skönt det ioförsig. Det är konstigt med tid egentligen. Är ju stressande, men det är klart att vi behöver något att förhålla oss till. Hade ju varit konstigt annars ?

 3. Kan instämma där faktist varför jobba 5 dagar och två lediga dagar nör igentligen kroppen skulle behöva mer återuppshämtnings dagar …

 4. Oj, vad mycket tankar! Och inga lätta sådana heller. Det är verkligen inte lätt att veta om man ska vara “nöjd” eller prova på något annat. Ibland kan jag dock känna att om man har sådana funderingar som du har nu så kanske du inte är helt nöjd och då kanske du ska hitta på något annat ett tag… Kan du kanske få tjänstledigt för att prova på att plugga något? Kan inte de där reglerna…

  Superfin hund! Och jag håller fullständigt med dig om att tiden bara r u s a r iväg! Det var liksom precis nyår och så kom Covid och nu oktober. What?!? Tur att det är fredag nu så att jag kan vila upp mig, ha ha! Trevlig helg!

  • Ja det är många tankar.
   Jag är inte helt nöjd, sa ju redan 2015 att nu var jag färdig med statlig anställning. Haha
   Problemet är att jag vet inte vad jag vill göra istället.
   Trevlig helg!

 5. Håller med dig. Alltså ja har jobbat i ett o är så slut så hjärnan är typ gröt men vill tjäna pengar o trivs bra på jobbet 🙂 Ja vad är de för dag o va fan är de för månad? De var sept nyss o vi får snart snö.. visst de är plusgrader ännu men för ett år sedan va de lite snö på backen 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.