Åttiotre dagar kvar

83 dagar kvar till julafton! Jag älskar julen!

Merry Christmas to all of you from all of us
Från julen 2016

Även om jag älskar julafton så är det kanske inte julafton som faktiskt är det bästa utan det är advent som är bäst. Julafton är ju slutdestinationen så visst är den speciell och viktig för mig men under advent… Ja herregud under advent bygger man ju upp stämningen och förväntan.

En av adventsljusstakarna 2015

Att ta in känslan av jul med alla sinnen. Det ska kännas ända in i själen att det är jul. Det ska dofta, det ska smaka och det ska synas att det är jul. Att få till doften av jul är nog det som jag tycker är enklast. Sätt nejlikor i några apelsiner, värm på lite glögg eller släng några pepparkakor i ugnen och vips så doftar hela huset jul.

En julros och en liten gran från 2015

Något jag brukar göra varje år är att försöka hitta ett litet granskott som jag kan ta in och sätta i en kruka eller i en vas. För mig så ger det både doften av jul och man ser att det är jul. Ofta tar jag in en liten gran redan i november. Så redan innan första advent smyger jag in julen.

En söndag på IKEA i Älmhult
Gottebordet 2016

När Vicce gick på fritids så brukade de stöpa ljus två gånger om året så röda ljus på gottebordet har blivit en tradition. Gottebordet ser alltid lite olika ut, vissa år går jag helt bananas och gör en massa godis själv och köper godis. Andra år har jag köpt allt godiset. Det spelar ju absolut ingen roll, bara det finns ett gottbord! RockyRoad brukar jag dock alltid göra och hemmagjord Snickers är också galet gott! Vilket godis måste du ha på gottebordet?

2014 var kuddfodralen och filtarna relativt nya.

Ja jag brukar gå all-in och byta gardiner, filtar, kuddfodral och dukar (har inte så många dukar i mitt hem men där jag har det byts dom ut). Allt för att det verkligen ska kännas att nu är julen här. I år behöver jag nog dock byta ut mina kuddfodral och filtar för dom har börjat bli noppiga och slitna. Filtarna gör mig inte så mycket att jag ska byta ut men kuddfodralen älskar jag ju!

TomteNisse och TomteLisa, gjorda av en väninnas mamma

Längtar du till jul?

8 kommentarer

 1. Vet inte om det var just antalet dagar men jag blev lite lätt stressad över att man redan pratar om julen.J ag förstår inte varför så många hela tiden eller ofta i alla fall pratar om vad som komma skall istället för att faktiskt vara i den stunden vi har nu

  • För att den tiden som är nu är den tiden då min kropp mår som värst. Jag måste ha något som gör mig glad och lyfter mig när hösten går över i grått, kalt, kallt och regn. För mig är det att förlänga njutandet av julen. Jag planerar, jag förbereder, jag njuter.

 2. Jag längtar lite. Fast jag tycker eg att det är lite tidigt, jag vill njuta av hösten först. Men jag kan längta lite till jul då vi i år har en ganska stressfri jul framför oss. Vi ska inte vara hemma hos oss och fira med varken min eller makens familjer, så vi behöver liksom bara fixa det mysigt för oss själva! Jag gillar tanken på att pynta och bara laga den maten som VI vill ha och inte behöva tänka på vad någon annan vill ha. Jag skulle nog också vilja ha lite nya kuddfodral och kanske några filtar… Och så vill jag ha en massa mysiga ljusslingor i år!

  • Jag börjar alltid i september, det är sedan jag var barn och vi började öva luciatåget i september. Lyssnar på julmusik, läser en bok med julinslag, ser en julfilm, köper pepparkakor och satsumas. Jag njuter av hösten så länge jag kan men när det slår om till blåst och rusk så kan jag inte njuta för då strejkar kroppen. Det är likadant varje höst och då piggar julen upp mig.

  • Jag älskar att vi har fyra årstider!
   Jag längtar mig inte tillbaka för det är lönlöst så jag försöker göra resan till jul njutbar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.