Vad händer idag?

En av de förändringar som jag påbörjat i år är att jag ska försöka ta körkort, igen. Jag kan köra bil men det är tyvärr inte tillräckligt för kära herr staten för man måste ju klara av teorin också. Av någon obegriplig anledning så fixar jag inte den. Eller hur! Hur knäppt som helst med tanke på vad jag klarar för teori på jobbet.
På semestern skickade jag in papperna och ansökte om lämp. Idag är det dags för steg två d.v.s. handledarkurs med Kärleken. Idag är inget svårt, tror jag. Att kunna övningsköra med Kärleken kan ju bli en utmaning. Inte så mycket körningen som att kunna samarbeta i trafiken. Vi har båda rejält med humör, stark åsikt om att vi har rätt och två helt olika körstilar. Fast körningen är bara kul men teori. Körkortsteori är det tråkigaste jag någonsin har läst! Massa självklarheter som man måste kunna exakt som det står i (körkorts)tråkboken och den är ju så dumt skriven att jag kan läsa ett helt kapitel utan att fatta vad dom ville jag skulle lära mig. För enkelt för mig? För svårt för mig? För tråkigt för mig? Ja inte vet jag men jag gissar på att körkortsteorin inte utmanar mig och då ballar min hjärna ut och kan inte sålla vad som är viktigt och vad som är utfyllnadstext.

Så nu vet ni vad en av dom stora förändringarna är. Ingen stor förändring i sig, ingen ovanlig förändring (massvis av människor gör det dagligen), ingen omöjlig förändring men för mig är det både stort och tydligen svårt.

Nu har jag skrivit det här på bloggen och då blir det på något sätt mer verkligt och tvunget.

Kärleken säger att jag har körkortet till nästa sommar. Jag skrattar och säger jo visst, tjena men så ser jag ju till hur det gått förr.

Om När jag lyckas ska jag i en veckas tid köra till jobb varje dag så jag slipper Skånefuckingtrafiken. Haha

20120904-170529.jpg
Bilden hittade jag givetvis här

12 kommentarer

 1. Jag blev också knäpp på körkortsteorin. Jag lärde mig mest av att göra datorproven på trafikskolan och ha böckerna till hands.
  Kram och lycka till

 2. Klart du klarar det! Fattade inte heller boken, men när jag väl skulle göra provet klarade jag det galant! Gör mycket teoriprov innan är mitt bästa tips! På trafikskolan jag gick kunde man köpa tester att göra hemifrån via internet.. Som räknades lika mycket som “pärmarna” (eller de test man gjorde hos dem via deras datorer)

 3. Jag tog körkort när jag var 26 och valde körskola för insåg att det där med att köra med sambon kunde bli lite väl spännande.
  Finns datorprogram för teorin. Jag tyckte det var kanon att man fick höra och se det viktigaste istället för att läsa boken

 4. Klart du klarar det syrran!
  Som nån skrev innan så kan man “köpa rätten” till att komma åt testerna hemma. Det är alltså exakt samma tester som om man sitter på körskolan. 🙂

 5. Va spännande! 😀 Teorin är både tråkig o ibland väldigt konstig. Jag fick en fråga där jag skulle räkna ut om tåget som kommer från vänster kör i den o den hastigheten och jag kör i den angivna hastigheten, hinner jag över järnvägsövergången?! Öh, ser man att det kommer ett tåg så tycker jag gott att man kan vänta till det har kört förbi! Så ibland e det lite knasigt, haha. Men det kommer du att klara galant! 🙂
  Tror förresten att proven finns på internet, så du kan öva på de frågorna som ställs, hemma på kvällarna. Vissa saker är bara att nöta in, för det är varken logiskt eller vettigt, haha – men det kommer gå hur bra som helst! 🙂 Kram

 6. När jaaag tog körkort fanns det inga datorer att plugga vid 😉
  När jaaag tog körkort fick man sitta med eländesboken och pärmar.
  När jaaag tog körkort övade jag med papper och penna och 10 sidor med frågor som jag inte riktigt minns var jag hittade…

  Håller med dig Jenny – varför behöva veta ang tåget? Det är la’ bara att vänta tills det har passerat! 😉

  Halkan skulle jag vilja göra igen – den var skitskoj! 😀 (Ja, jag vet att jag kan göra den igen…om jag betalar…)

  Jag håller tummarna kära syster, försök att inbilla dig att det är ngt till jobbet du ska läsa in så kanske, kanske det går aningen lättare. Heja!!!

  Pst…det är bara 18 år sedan jag tog mitt körkort och inte någon gång strax efter stenåldern ;o)

 7. Duuu … Jag känner så igen mig, vill gärna tro att jag är smart i övrigt men när det kom till hela körkortsgrejen var det förknippat med så mycket ångest att det var rent knäppt. Min poäng? Jag slet, grät och förbannade skiten under drygt ett år…och till sommaren var kortet mitt. Det går, jag tror du har låst din hjärna till att tro att du inte klarar det men det gör du! All lycka till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.