Vilken ljuvlig dag

DSC_0667 DSC_0672

Vilken ljuvlig dag vi har haft, jag och Sidisen. Vi har varit ute mest hela dagen, fixat med växthuset, fyllt poolen, rensat bort maskrosor, kastat boll och njutit av solen. Vilken ljuvlig dag! Jag har längtat så otroligt mycket efter sådana här dagar och nu är de här! Ljuvligt! DSC_0727 DSC_0752

Vi tog en kvällspromenad, jag och Sidisen. Riktigt mysigt var det fast ja jag håller mig långt borta från mysiga skogsturer nu, asfalt är det som gäller för mig. Såg i en grupp på FB att nu har minsann ormarna vaknat till liv och jag vill aldrig någonsin se ormar igen faktiskt. Ja det finns säkert någon av er läsare som förfasar sig nu och tycker jag är elak mot dessa små ringlande, sliskiga och allmänt äckliga djur men jag har fobi mot ormar så jag tycker att ormar gärna får försvinna från jordens yta! Sen är jag livrädd för att Sid ska bli biten av en huggorm också, vad gör jag då? Han kommer ju dö på studs eller nåt så liten som han är. Nä fy nu håller vi oss på asfalten.DSC_0749

På tal om asfalt så hittade jag denna lilla sak sittandes på asfalten på ett typiskt dåligt ställe nämligen i en korsning. Någon som kan berätta för mig vad detta björklövsliknande kryp är för något? Själv tänker jag fjäril (stora vingar) men så enkelt är det förmodligen inte.
DSC_0718

Jag bara älskar den här tiden på året! Små vackra blommor som dyker upp både här och där för att förgylla naturen för oss. Så fint!

Ja det har då verkligen varit en ljuvlig dag!

4 kommentarer

    • Wow! Jag hade alltså kanske rätt i min första tanke – en citronfjäril. Borde nog gå och köpa en lott. Haha

  1. Skulle han bli biten så håller du honom lugn och bär honom helst, på så sätt sprids inte giftet så snabbt. Sen tar du dig till vetten så fort som möjligt. Men är ormarna verkligen vakna redan? Tycker det är lite väl kallt för dom än.

    • Problemet är väl snarare att jag hade fått panik och bara skrikit. ?
      Diskuterades i “Trädgårds kompisar” och några visade på foto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.