Yogatips

Det är inte så att jag har gått och blivit någon yogaguru på bara några dagar men kära systern min har också börjat med yoga och hon frågade mig vad jag använde för program. Den frågan är väldigt enkel att svara på för jag använder inte något program.
Jag har kört yoga till och från i många år, betyder inte att jag kan vika mig dubbelbaklänges för det dock, så jag hänger med på många begrepp. Om man är helt ny på det och man har Wii så rekommenderar jag att man kör yoga på WiiFit för där går man igenom stegen så många gånger man vill och lär sig balansera rätt. Yoga kom jag i kontakt med när jag gick på KomVux. Jag började senare en dag i veckan men gick då även sent på eftermiddagen så träningen blev så där men så började gymet med ett pass som hette NIA. Jag gick på det passet så länge jag kunde och så länge det fanns. Det var ett fantastiskt sätt att börja dagen med. När jag kom till skolan var jag pigg och fullt laddad för att orka ta in allt på lektionerna, det höll i sig hela dagen. Tyvärr har jag inte sett det passet sen det försvann från gymet.
När jag fick Vincent så körde jag lite yoga där hemma medans han sov men sedan var det någon som gnällde på mig för att jag tränade varje dag så då la jag av igen. Men det där kan jag slå hål på direkt! Yoga kan man göra varje dag och man behöver inte ha någon återhämtningsdag som man kanske bör ha när man går och lyfter på gymet. Nu är jag alltså igång igen med yogan och det är så skönt. Det tar inte många gånger förrän jag känner att axlarna landar där de ska landa och hållningen blir bättre, rakare. Eftersom jag tycker att yoga är något som går alldeles utmärkt att göra hemma så försöker jag inte ens hitta någonstans att gå iväg och göra yoga utan gör det här hemma. Jag rekommenderar dig att du har en yogamatta för annars kan det bli lite väl hårt för knäna. Hur jag då vet vilka rörelser jag ska göra? Tja har man gjort det några gånger så vet man ju vilka positioner man kan göra men än så länge så kör jag med instruktör. Det finns en mängd med yogapass på YouTube så det är bara att söka på det man vill göra. Själv kör jag, just nu, med Yoga för Alla som man antingen kan hitta via deras webbplats eller på YouTube. Fördelen med Yoga för Alla är att det är på svenska, nackdelen är att nybörjarpassen inte är helt grundläggande.
På YouTube kan man söka på Yoga och få upp mängder så då är det bara att jobba igenom sig.
De jag har gjort på YouTube lägger jag in här som videos så ni inte ens behöver gå till YouTube.


Detta var det första passet som jag gjorde via YouTube i höstas och jag tyckte det var mer ansträngande än jag hade räknat med.


Om man är gravid eller om man bara har för stor mage så kan man köra ett gravidpass. De är oftast lite lugnare, snällare än de andra passen där man utgår från att alla kan lägga det ena benet över det andra så slagit knut på sig själv.


Detta passet gjorde jag imorse och det var väldigt avslappnande. Axlarna har suttit där de ska hela dagen och andningen har varit med mig.


Åter ett graviditetspass som passar kanon för oss nybörjare med lite för stor mage som är en aningens i vägen.

Prova er fram och tänk på att du kan inte böja dig hur som helst i början men du kommer bli vigare för varje gång. Yoga är för att må bra och för att du ska hitta centrat inom dig.

Namaste

5 kommentarer

 1. Har du så att säga ett konto på youtube? Jag har en lista där med olika yogavideos som jag brukar göra. Just nu är den inte offentlig men jag delar gärna den med dig 🙂 Där är ett pass som fokuserar ryggraden och det passet hjälper mig jättemycket så fort jag börjar få ont i nacken eller ryggen 🙂

  • Klart jag har. MsEmschen heter jag förstås. 🙂
   Prova göra för hela kroppen iaf en gång i veckan Catta så ska du se att du får mkt hjälp med huvudvärk osv.
   Kram

 2. Kört en del yogapass på gymmet för det är ju verkligen skönt. Gravidyoga blev det en hel del av med men inte så mycket efter tyvärr.

 3. Jag brukar göra yoga för hela kroppen också. Nu är det ett tag sedan men börjar igen med det denna veckan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.