39 dagar

Nu har jag börjat på min Get Fit and Feel Good-utmaning eller någon utmaning är det inte, det är en del av min livsstilsförändring. 9 dagar lade jag på en kickstart, 9 dagar med lite lägre antal kcal för att få kroppen att känna sig redo för livsstilsförändringen men framförallt för att min hjärna skulle förstå att nu gör jag avstampet. På 9 dagar åt jag inget vitt socker och bara minimalt med vitt mjöl, för att jag tyckte att de kcal jag fick äta skulle läggas på ren mat, riktig mat, bra mat. Det vita mjölet mår jag inte bra av, precis som min kloka fd kollega sa till mig för flera år sedan. Vitt mjöl och rött kött ökar din värk Emma, sa Christina men det enda jag hörde var du får inte. Nu var det ju inte så Christina menade utan hon menade helt vänligt och behjälpligt. Det är bara bevis på att hjärnan måste vara med på förändringen för annars blir det ett enda kämpande mot vad du inte längre kan göra eller vad du har sagt du inte får göra längre. Då kämpar man i motvind med extravikt i händerna, kommer trötta ut en innan man ens nått första delmålet.
Nu har jag hittat mitt sätt att må bra, mitt sätt att leva utan värk eller iaf minimera värken. Nu har jag gett mig själv ett löfte om att i 30 dagar göra och äta som det står i mitt lilla häfte, att lära mig hitta ett sätt att  njuta av livet utan att en stor godispåse/chipspåse/alkohol/kakor måste vara med som sällskap. 30 dagar där jag ska lära mig att träning är en drog men en god drog. Jag kommer må bra av att träna och jag kommer må otroligt när jag känner att energidepåerna är fyllda, alltid. Jag har ju tränat förr och jag vet ju hur bra jag mådde då. Att sömnen var god kan jag inte riktigt påstå hade med träningen att göra, jag var extremt duktig på att sova gott när jag var tonåring. haha
Jag känner mig lite som deltagarna i Biggest Looser, det har blivit min identitet att vara den tjocka. Det är inget fel med att vara tjock, om man mår bra. Det är inget fel med att vara smal, om man mår bra. Det jag inte tycker om är att min identitet har blivit lika med hur jag ser ut, jag är ju så mycket mer. Därför investerar jag 39 dagar i mig själv, 39 dagar där jag kan säga det här har jag gjort. Alltså 39 dagar är inte lång tid och dessutom så gör det att januari och februari kommer flyga förbi vilket känns galet gott, jag är inte så förtjust i februari så den månaden får gärna försvinna snabbt. Det kommer vara 39 intensiva dagar så sett att jag kommer lära mig så mycket om mig själv, känna hur stark jag är både metalt och fysiskt. Det allra bästa är att jag inte gör det själv. Jag gör det med tjejerna från Blomsterverkstan, ja de är lite efter mig och ska göra sina 9 första dagar med början på måndag men det gör ju det bara roligare för nu får jag en möjlighet att peppa och stötta dem när det tough gets going.  

Känns det lockande? Vet du, du kan hänga på oavsett var du bor! 12695588_10153394297376593_558657289_o-2

Du kan vara med oavsett om du bor i Haparanda eller Trelleborg eller andra sidan jorden, träningen kan man köra på egen hand och för allt annat finns internet! Det är så himla häftigt det här med internet för det har ju faktiskt gjort det möjligt för oss att ha bra möte online, vi kan sitta i våra träningskläder eller pyjamas och ha ett möte, från soffa till soffan. Jag hade tyckte att det hade varit sjukt kul att få peppa, stötta och coacha dig via nätet. Har du frågor eller funderingar så tveka inte på att höra av dig!
forever@byemschen.se eller 0725-448883 eller PM:a mig på Facebook. 39 dagar för att du ska bli en bättre version av dig själv, en stor investering som samtidigt inte är så stor att den känns långtbortiframtiden-stor. img_0586.jpeg

Och kom nu ihåg, du duger precis som du är men inget är så bra att det inte kan rocka ännu bättre!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.