Andreas Andreas Andreas

Jag köpte boken förra veckan för jag ville verkligen läsa. Jag saknar att läsa, det har inte fungerat för mig att läsa när pojkarna har varit riktigt små. Det märktes att jag hade ett läsbehov för boken har varit med mig överallt och jag har stulit en boktid var än jag har funnit en möjlighet. Och vilken bok jag valde! Redan i första kapitlet så började mina ögon tåras. Boken jag talar om heter Mitt Positiva Liv och är Andreas Lundsteds självbiografi.

Hur smittar inte HIV?
HIV smittar inte vid beröring, smekningar eller kyssar. Det smittar inte heller genom föremål, mat, dryck, insikter eller djur. Du kan umgås med en HIV-postiv person utan risk för att bli smittad. Ni kan kramas, pussas och kyssas, dricka ur samma glas, sova tillsammans och röra varandra utan att du blir smittad. – Saxat från Andreas “HIV för dummies” som han avslutar boken med. SUVERÄNT

Detta är en bok om Andreas resa, Andreas liv men det är även en bok om hur det är att vara rastlös och nyfiken som tonåring, hur det kan vara att vara homosexuell, hur det är att fastna för ett beroende men framför allt är det en bok om att leva med en diagnos som man inte vill ha. Andreas bok handlar om att leva med HIV. I boken får vi följa Andreas liv innan han testade positivt, innan det blev positivt att leva med HIV, hur det var för Andreas att leva med den skam som han kände från den sekunden han fick beskedet. Ja boken är levande och beskrivande. Det är också en bok om en mammas kärlek för sitt barn, sann vänskap, brusten vänskap, förlorad kärlek och äkta kärlek. Det är en levande bok.

I boken får vi också följa Andreas genom kändisSverige. Jag som är en nyfiken människa som gillar att få se hur det är i världar där jag inte rör mig tyckte det var kul att läsa om kändisSverige. Det är ändå människor som man har en relation till även om det inte på något sätt är personlig. I boken är ju givetvis Magnus Carlsson också nämnd eftersom han och Andreas var ett par ett tag. I boken figurerar även personer som Andreas inte nämner vid namn som han ger smeknamn istället. Hade jag varit mer insatt i hur den världen fungerar eller läst skvallerblaskor mer än hos frissan så kanske jag hade kunnat räkna ut vem Andreas menade men det lyckades jag inte med. Eftersom jag är en nyfiken människa så vill jag vet vem det var som kallade Andreas för HIV-Stina, jag vill veta vem som var Expopstjärnan och jag vill veta varför Magnus hintade om att han inte fått reda på att Andreas hade HIV trots att de varit tillsammans när Andreas redan visste att han var HIV-postiv. Ja det är mycket som mitt nyfiknajag vill veta. Men framförallt så vill jag ta en fika med Andreas och bara prata. Vilken intressant människa han är! Vilken stark människa han är! Jag blev chockad när jag läste om allt han hållit på med, det hade jag inte en aning om. Det gjorde mig även lite nedstämd för om en kändis lyckas hålla det så hemligt hur många andra, som inte är mediabevakade, är det då som håller sådana här hemligheter dolda?

images-1

 

Det här är sann vänskap!
(Bilden är lånad. Klicka på bilden och hamna hos källan till bilden)

Unknown-1

Jag har fått en helt ny respekt för Andreas.
Tidigare gillade jag honom för att tja han är underhållande.
Nu tycker jag han är en person som borde få mer offentliga timmar.
(Bilden är lånad. Klicka på bilden och hamna hos källan till bilden)

UnknownKöp eller låna boken men läs den!
Hos Adlibris kostar den bara 51 kr och det är 51 välinvesterade kronor!
Klicka på bilden så kommer ni direkt in och kan klicka hem den.

Vi får aldrig glömma prata om HIV och vikten av att skydda sig. HIV kan bara stoppas genom att alla skyddar sig!
Om du inte har gjort det nyligen så testa dig!
Det är inte bara homosexuella och knarkare som får HIV.
Alla kan få HIV.
Testa dig!
Men var aldrig rädd för att umgås med en HIV-positv person.
En HIV-positiv person är fortfarande bara en människa,
en människa med en diagnos precis som en människa med MS, cancer, pollenallergi.

Läs boken och låt era tonåringar läsa den också!

Av emschen.se får boken 4 stora E av 5 möjliga.
Det sista E:et hade boken fått om jag bara hade fått veta det där sista som jag är så nyfiken på.
Vem kallade Andreas för HIV-Stina?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.