Antistressmedel

Har ni något antistressmedel? Alltså jag menar inte medicinskt utan något som ni kan ta till när ni känner att ni får ett stresspåslag som ni måste få bort? För mig är det musik.

Just denna med Joni Mitchell fungerar för mig när jag har ett stresspåslag och jag behöver lugna mig för att inte bryta ihopa.

Jag har musik för olika sorters stresspåslag. Idag blev det denna efter att Affe och två kompisar kom tillbaka efter att de hade cyklat till skolan. Den ena kompisens cykel hade gått sönder. Tre förtvivlade grabbar som stressade över att komma försent till skolan. Självklart så löste det sig men jag har tydligen gått och blivit stresskänslig för deras stress var så påtaglig att jag blev stressad. Så nu sitter jag i soffan, skriver av mig och lyssnar på Both Sides Now. Ska snart köra till jobbet men vill först bli av med stressen.

Jag använder musik

Jag använder musik för att inte hålla alla känslor inom mig. Bilen är perfekta stället för mig att få ur mig känslorna. För där kan jag skråla med utan att jag stör någon. Här hemma så sjunger jag också men i bilen skrålar jag, där skrålar jag ut känslorna om ni förstår vad jag menar.

Ironic har varit med mig sedan i gymnasiet, den är underbar att sjunga och den har en väldigt bra text som får mig att tänka till.

En annan låt som också har varit med mig sedan i gymnasiet är Easy med Faith No More. Jag vet inte vad det är med den låten men den får mig bara att må bra.

Ibland känner jag mig ledsen utan att vara det, då kan jag behöva gråta. Jag har alltid haft svårt för att gråta och jag har verkligen svårt att gråta inför folk. Då kan filmer och musik hjälpa. När jag såg RENT första gången så grät jag som om jag hade förlorat mitt hjärta. Så därför är en av mina favoritlåtar från RENT en bra hjälp när jag behöver gråta.

Jag har så många fler låtar som alla får mig att känna på olika sätt. Jag har låtar för alla tillfällen. Musik är verkligen mitt antistressmedel. Musik har varit med mig genom hela mitt liv, hela familjen har hållit på med musik genom min uppväxt. Tyvärr spelar jag inget instrument och pojkarna har inte visat intresse på att lära sig spela något men vi sjunger mycket här hemma. Det går inte en dag utan musik i vårt hem iaf.

Hur är din relation till musik?

16 kommentarer

 1. Mitt antistressmedel är träningen. Hjälper inte så som i din situation men mot den långvariga stressen som byggs upp över tid hjälper den väldigt bra ?

 2. Fota eller promenera är bra medicin för mig. Annars gör jag tre tre tre som jag fått lära mig.

  Just nu har jag en känsla som säger
  Just nu har jag en känsla som säger
  Just nu har jag en känsla som säger

  Just nu har jag en tanke som säger
  Just nu har jag en tanke som säger
  Just nu har jag en tanke som säger

  Just nu säger min kropp
  Just nu säger min kropp
  Just nu säger min kropp

  Denna funkar super bra att få andas och tänka enkla rena tankar

 3. Jag ska absolut lyssna på de låtarna. Det var inga jag direkt kände igen. Jag har det på exakt samma sätt. Relation till musik är helt obegränsad och kan hjälpa mig igenom alla känslor eller hjälpa mig att hålla styr på ovälkomna tankar

 4. Jag har ingen speciell musik jag lyssnar på när jag vill lugna ner mig däremot lyssnar jag nästan alltid på musik. Har hörlurarna i, karar inte av när det är för tyst ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.