Mirakel årets julkalender

Nu är det hög tid för oss att diskutera Mirakel alltså årets julkalender hos SVT. Vi måste ju givetvis börja med att diskutera Panik i Tomteverkstan förra årets julkalender på SVT. Såg ni den? Vad tyckte ni? Vi här hemma tyckte om den, väldigt mycket. Barnen skrattade och fasade över hur korkad tomten var som inte förstod. Ja Panik i Tomteverkstan gick hem här hos oss.

Årets julkalender heter Mirakel och utspelas både i nutid och för 100 år sedan. En vetenskapsman, spelad av Johan Glans, har råkat skapa ett svart hål som kraschar in i den herrgård som båda flickorna lever i, bara 100 år emellan. När det svarta hålet kraschar så skapas ett maskhål som binder samman 2020 och 1920 och i det maskhålet byter flickorna Mira och Rakel kropp med varandra. Mira ställs i herrgården som 1920 tillhör en familj i överklassen medan Rakel ställs i herrgården som 2020 har blivit ett slitet HVB-hem. Hur ska det gå för flickorna?

Manusförfattare till årets julkalender är Peter Arrhenius, Sara Young och Fredrik Agetoft. Regissör är Carl Åstrand. Producent är Lotta Westberg.

Medverkande

Sara Rhodin – Mira
Bibi Lenhoff – Rakel
Johan Glans – Vetenskapsmannen Vilgot
Babben Larsson – HVB-föreståndaren Agneta
Emanuel Kielin – Miras styvbror
Annika Andersson
Maja Rung
Joel Adolphson
Andreas Rothlin Svensson
Emil Brulin
mfl.

Aftonbladet beskriver den som “80-talsrullen Tillbaka till Framtiden möter Astrid Lindgrens Madicken i årets julkalender Mirakel” det tycker jag låter roligt och något som barnen kommer att uppskatta.

Sändingstid

SVT1, vardagar 

07.15, 10.10 (teckenspråkstolkat) och 18.45.

SVT1, lördag-söndag

08.45, 09.00 (teckenspråkstolkat) och 18.45.

SVT Barn, vardagar

07.15, 11.45 (syntolkat) och 18.45.

SVT Barn, lördag-söndag

08.45, 12.40 (syntolkat) och 18.45.

Vi kommer sitta bänkade den 1:a december och äta frukost till första avsnittet av julkalendern! Kommer du titta?

17 kommentarer

  • Jag har alltid tittat på julkalendern även när jag inte hade barn. Följde den kanske inte varje dag då men jag tittade.
   Jag börjar alltid tänka och planera julen i september. Sitter i sedan jag gick i luciatåg från 7 års ålder till 16 års ålder. Vi tränade varje måndag med början i september. Det hör liksom till att börja i september.

 1. Jag tycker dom har varit ganska kassa de senaste åren. Förra årets hade ju lite julkänsla iallafall. Vi får se hur årets blir ?

 2. Jag ser fram emot mornarna i december, vi (barnen) äter alltid frukost framför julkalendern innan skolan. Årets verkar spännande, bara de får in lite julkänsla också. Kan tycka att det är synd när det inte alls handlar om julen, som det varit något år.

  • Ja det är så mysigt, lite tända ljus och god frukost till julkalendern.
   Dom har ju alltid haft olika teman och inte alltid jul. Men jag hoppas denna blir med julkänsla för det älskar jag.

 3. Nu blev det fel när jag skulle kommentera, men jag försöker igen:-)
  Jag ser fram emot mornarna i december, vi (barnen) äter alltid frukost framför julkalendern innan skolan. Årets verkar spännande, bara de får in lite julkänsla också. Kan tycka att det är synd när det inte alls handlar om julen, som det varit något år.

 4. Jag kunde bara se en julkalender när jag var barn med Eva Rydberg, firade en jul hos mormor i Sverige, resten firade hon hos oss. Nu sedan jag blivit vuxen och internet finns och de desutom inte kapar för att man bor utomlands ser jag dem alla på internet. Detta år tycker jag att den är väldigt bra och underhållande, gillar den mycket. Synd bara att det inte finns en sida där man kan se alla julkalendrar sedan starten. Skulle vara roligt att se dessa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.