Huvudvärk och illamående

Nu har jag haft huvudvärk och varit illamående i tre veckor, det är så spännande med ny medicin. Medicinen skulle pigga upp mig så jag inte skulle vara så fruktansvärt trött hela tiden. Det har den nog gjort också men den har också gett mig konstant huvudvärk som inte går bort oavsett vad jag gör. Som om inte huvudvärken var tillräckligt så går jag också med konstant illamående. Det är så spännande med ny medicin. Idag orkade jag inte kämpa mer så idag stannade jag hemma. Hela dagen blir ju förstörd för mig för jag mår inte bra. Jag är lite väl vass i tonen till kunderna för att jag inte mår bra. När jag kommer hem så går jag och lägger mig. Jag är så trött på att må dåligt!

Jag sportar, för ovanlighetens skull, mjukisbrallor idag. Det är ett plagg som jag äger och tycker är sköna men jag har dom aldrig på mig. Jag känner mig aldrig klädd i mjukisbrallor, känns som om jag skulle gå ut i pyjamasbyxor. Men idag har jag dom faktiskt på mig och jag har t.o.m. varit och handlat.
Just nu lever jag på apelsinjuice och knäckemackor med banan på. Så ja jag vet att det inte är magsjuka utan det är medicinerna. Hade det varit magsjuka hade jag aldrig kunnat dricka apelsinjuice.

Hundarna är väldigt nöjda med att jag är hemma men de känner att jag inte mår bra för de ska vara nära, riktigt nära. Så just nu är de lite missnöjda eftersom jag sitter med datorn i knäet. Dagens hund-i-landsproblem. haha

Jag vill verkligen inte må skit längre. Det är inte så kul att bara sitta i soffan och titta på serier. Ja det låter skönt, det har varit min längtan länge att bara få vara hemma. Men när man hela tiden mår skit så spelar det ingen roll om det är skönt med slappedagar.

Jag måste hitta på något som piggar upp mig, något jag kan göra trots huvudvärk och illamåendet. Kanske orkar jag med en kort promenad.

Har ni några tips till mig?

8 kommentarer

 1. Lider med dig! Har gått med dagligt illamående i snart 5 år nu… det är vidrigt!! För mig hjälper det att äta lite och ofta, jag mår värre om jag är hungrig (och mår illa om jag äter, så det är lite moment 22). Hoppas biverkningarna klingar av så du får bra effekt av din medicin. Om inte, kolla med läkaren om det finns nån annan sort. Ibland kan det räcka att bara testa ett annat märke…
  Kram

  • Tack vännen!
   Så hemskt att höra att du har gått med illamående så länge! Vad säger läkarna om det?
   Ja jag gör likadant nu, äter lite och oftare de dagar som jag kan äta.Jag får halsbränna om jag inte äter men om jag äter så blir jag illamående och får ont i magen.
   Jag ska pratat med MS-teamet, har en telefontid bokad.
   Kram

 2. De hittar inte särskilt… gjorde gastroskopi som visade ett litet bråck på magmunnen, men det var inget som kunde/skulle åtgärdas… Mest troligt är det stressrelaterat, men det blir ju oxå moment 22… man stressar upp sig för att man mår dåligt, och då mår man ännu sämre… osv osv osv….

  • Usch då, så himla tråkigt! Och din stackare som har behövt göra en gastroskopi.
   Ja det blir verkligen moment 22, man vet att man inte ska stressa men mår man dåligt så är det svårt att inte stressa upp sig.
   Hoppas att du snart får någon hjälp!

  • Pratade med läkaren igår och ja det är förmodligen medicinen, precis som jag misstänkte, så läkaren tycker att jag ska dra ner på dosen för att se om det hjälper. Hjälper inte det så får jag sluta med medicinen.

 3. Hoppas att biverkningarna av medicinen släpper snart. Det är som du säger kolla på serier en hel dag låter skönt men i längden är det inte lika skönt. 🙂

  • Jag fick gå ner i dos och nu mår jag bättre men känner fortfarande av det lite. Nu kan jag iaf äta och vara social, det gick inte innan.
   En dag eller två kan man väl göra det men sen är det inte så himla kul faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.