Äppelblom och förändring

Äppelblom och förändring är det jag njuter mest av just nu!

Äppelblom och förändring Äppelblom och förändring Äppelblom och förändring

Varje gång jag öppnar dörren så ser jag det gamla äppelträdet som ingen sköter om. Äppelträdet drar alltid min blick till sig och jag har kommit till att älska detta gamla äppelträd trots att det inte bär några äpple. Nu är det fullt av blommor och är som ljuvligast att titta på när kvällen gör intåg för då lyser blommorna upp lite extra.
Jag funderar på varför jag älskar detta träd så otroligt mycket, trädet som jag tyckte stod så fel när vi flyttade in, trädet som jag inte förstod varför kommunen inte sågat ner, trädet som inte bär fram några ätbara äpple. Jag kan bara konstatera att det är för att äppelträd är vackra, för att äppelträd har ljust rosa knoppar med sköra vita blommor, för att hoppet om ätbara äpplen aldrig ger upp. Jag har alltid önskat mig ett gammal knotigt äppelträd men det är svårt att få till i en trädgård som inte är stor nog till ett gammalt äppelträd. Nu har jag det näst bästa, jag har ett gammalt äppelträd utanför min ytterdörr som inte är mitt men som ändå ger mig möjligheten att njuta av det vackra. Tänk att ett träd kan ge mig så mycket glädje, några blad och några grenar och jag är glad. Fantastiskt!

Äppelblom och förändring

Likt äppelträdet har förändrats och fått mer liv börjar jag också förändras och jag känner att jag börjar få mer liv. Denna gråa vintern vi har haft har inte velat släppa sitt grepp om mig förrän nu när våren fullständigt exploderade de sista två veckorna med sol och värme. Jag har mått dåligt, jag har tänkt dåligt och jag har ätit dåligt. Jag tänker inte göra det längre, inte nu när jag ser en förändring på väg. Jag fick inte jobbet som Kommunvägledare men denna veckan innehåller två olika möte som kan ge mig en möjlighet till en ny väg att vandra. Jag tycker verkligen om förändringar, det är kul och utmanande. Och kanske, bara kanske kan jag göra min älskade lille Vincent lycklig med orden du får vara på fritids igen det är min största önskan just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.