Att gå mot en sjukskrivning

DSC_5674

Idag var jag i Simrishamn för sista förberedande mötet innan smärtrehaben börjar på måndag. Det är konstigt det där med att prata om sig själv, sitt innersta för människor som man aldrig för har träffat. Plötsligt sitter jag där inför två terapeuter som tittar på mig med känsla och omsorg i blicken och bara gråter. Sen satt jag inne hos Dr Svante och kände mig som om jag var kallad till rektorn för att ha satt fyr på en papperskorg eller nåt (inte för att jag egentligen vet hur det känns men jag är rätt bra på att låtsas). Dr Svante gillar inte alls att jag har gått ner i tid, jag borde vara sjukskriven när jag mår dåligt och inte klarar av att jobba. Vem trodde väl att jag skulle få en tillrättavisande för en sån sak, jag gjorde ju det för jag trodde att FK aldrig skulle godkänna det som tillräckligt för en sjukskrivning. 
Nåja nu är det iaf full fokus på smärtrehaben och för att jag ska kunna ta till mig det som vi får lära oss där så tycker Dr Svante att jag ska vara sjukskriven på heltid under hela smärtrehaben. Nu är det inte så att jag på något sätt ska ligga hemma i soffan och pilla navelludd de dagar jag inte är i Simrishamn nej då, jag har läxa. Jag ska motionera, jag ska sätta upp mål, jag ska arbeta med att lära mig hur jag fungerar och hur jag kan jobba med min kropp utan att väcka värken mer. Jag ser framemot det, jag vet att jag kommer vara trött, jag vet att jag kommer gråta en hel del men jag är också övertygad om att jag kommer gå starkare ur det.
Jag ska lära mig Feldenkraismetod och tja det första jag kan lära mig är ju att komma ihåg namnet. haha Ja det är mycket som ska läras och mycket som ska förändras. 2015 verkar bli ett spännande och nytänkande år.
Jag gillar det!

12 kommentarer

 1. Då kan du kanske tipsa mig sen med? Fast det bästa är väl kanske att sätta ord på vad för smärta jag har, sen bearbeta..
  Promenader ska vi ta iallafall!

 2. Haha, min första kurs skulle bli att kunna uttala det! 😉
  Skämt åsido. Skönt att du får hjälp med din värk och att du möter folk inom vården som lyssnar och förstår.
  Kramar!

  • haha ja lite så är det ju.
   Tack! Ja det är helt fantastisk när man möter alla på RMS för de förstår utan att jag behöver förklara ingående och de misstror mig inte.
   Kram

 3. Åh det kommer att gå jättebra för dig ska du se! Härifrån och framåt. <3
  Och jag känner så igen mig om att sitta på nålar hos doktorn.
  kram!

 4. Lycka till! Hoppas och håller tummarna för att det blir bra. Skönt att du får verktygen och hjälpen.
  bra beskrivet när man sitter hos doktorn..
  Kram Maria

 5. Exakt så kan det kännas när man sitter vid doktorn. Vad bra att han förstår vikten av att du behöver vara hemma och ägna dig åt det viktigaste, dvs DU.

  Lycka till med dina uppgifter och ditt mående.

  Kram Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.