Att kämpa på

DSC_6868

Jag har gått med på en utmaning att inte äta något sött som godis, kakor, chips, socker i kaffe/te osv. Jag har inte så stort sug egentligen men det jag däremot har problem med det är mitt humör och hur jag tydligen alltid stoppar något i munnen. Alltså alltid som i konstant tuggande. I fredags när vi var hos The Starholmers så hade vi grönsaker med dippa och jag åt det lika snabbt och mycket som jag äter Marabou mjölkchoklad eller som min käre make kör bil dvs fullt ös medvetslös. Jag försöker förstå varför jag har detta eviga behov av att alltid tugga. Får se om jag någonsin kommer fram till någon förklaring till det. Som det är nu ska jag iaf hålla ut till den 2 april för det är utmaningen som tjejerna i Dream Run Mellanskåne (en löpargrupp på FB) har dragit igång. Jag trodde faktiskt att det skulle vara svårare för mig än vad det varit, jag har till och med stått emot hemmagjorda chokladbollar! Alltså bara det är en vinst i sig, att jag inte mulade in alla i munnen på en gång. Chokladbollar och kanelbullar är min akilleshäl när det gäller kakor. Jag har visserligen stått på minussidan när det gäller tålamod, exploderat snabbt och hårt, så jag tror att jag har någon form av sockerabstinens. Någon av er som vet något om sockerabstinens eller att sluta med socker? Ger det samma effekt som när någon slutar med sprit, droger, cigg? Alltså att man kan få fysiska reaktioner?
Egentligen så får man inte dricka alkohol heller under utmaningen men det hoppar jag över, inte för att det är för svårt utan för att jag bara dricker alkohol när jag känner att jag kan ta värken som kommer dagen efter eller rättare sagt dagarna efter. Det är sällan som det är värt det.

Nåja heja mig som klarar det här!

11 kommentarer

 1. Åh, vad du är duktig! Jag tror att det är olika. Själv har jag väldigt svårt att sluta med svart te, kaffe och socker, alla sådana saker. Jag får riktig abstinens med värk i hela kroppen och dåligt humör. Nu har jag just fasat ut morfin som jag gått på i ett år. Det tog två månader och var jobbiga abstinensdagar men jag tycker faktiskt att det är ännu svårare med kaffe, nässpray och andra icke receptbelagda, mer tillåtna droger. Intressant. Men jag har bestämt mig för att bara ta pauser från sådant när jag verkligen vill och är motiverad och inte gå runt med dåligt samvete. Men de gånger jag gör det är det häftigt och känns så rent på något sätt. I wish you the best of luck underbara tjej! Kram!

  • Tack tack! Detta är inget som jag har planer på att göra för all framtid utan detta är för att visa mig själv att jag kan men också just för att se hur mkt sånt jag äter som jag inte tänker på.
   Jag har hört att nässpray ska vara riktigt svårt att sluta med.
   Kram på dig fina Pia! <3

 2. hej käraste min du ska köpa kromtabletter då försvinner sötsuget o humöret stabiliseras, garanterat

 3. När jag la av med socker helt så fick jag huvudvärk i typ 3-4 dagar och var grinig i runt en vecka innan det släppte.

 4. Ja verkligen heja dig!! Jag tror aldrig jag varit utan socker och har just nu varken kraften eller viljan att sluta. (Och dom behövs ju om det ska lyckas) Jag försöker dock hålla det till få tillfällen (helst ett) om dagen så det inte blir lite här och lite där.
  Men jag tror definitivt att det är som att sluta med något annat beroendeframkallande.
  Kramar

  • Tack så mkt! Jag har faktiskt gjort det förr en gång höll jag upp i ett år bara för att. Mina vänner blev erbjudna pengar av sina föräldrar för att de inte skulle äta godis på ett år det blev inte jag men däremot fick jag ett ryck att jag minsann skulle sluta så då gjorde jag det.
   Tyvärr så har jag inte förrän nu verkligen insett hur mycket jag har tryckt i mig eller ja kanske inte mycket med ofta.
   Kram

 5. Klart du får fysiska besvär av att göra dig av med sockret! Socker är ett av våra starkaste ämnen till att skapa ett beroende (dock inte det farligaste). Men som med dom flesta beroende så blir det lättare och lättare att stå emot sockret, även om det finns många fällor att trilla i på vägen…..finns ju (tyvärr) socker i det mesta.
  Är stolt över dig som orkar kämpa med det också utöver allt annat (men misstänker att det kommer påverka din värk positivt, nja, negativt för själva värken men positivt för dig).
  Kramiz

 6. Bra kämpat! Chokladbollar har jag svårt att låta bli.
  När jag drog åt svångremmen så var de två första veckorna hemska. Huvudvärk och så kändes det som att jag fick blodsockerfall titt som tätt. Stoppade i mig en skiva ost så lugnade det sig. Sen gick det lättare. Så håll ut.
  Kram Maria

 7. Oh ja, vilken abstinens jag fick. Och nu när jag äter socker efter att ha ätit lchf över ett år blir jag bakfull precis som med alkohol. Ganska läskigt men det har ju fått mig att inse vilket beroende det är. Nu är det dags att börja med lchf igen efter en utsvävande jul och nu har jag huvudvärk och lämpar hårt mot suget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.