Att inte stressa

Man ska inte stressa, särskilt inte om man som mig har sjukdomar som behöver lugn och vila. Hur lever man då sitt liv? Jag är gift, har två barn, har två hundar, jobbar 75% (är sjukskriven 25%) och måste träna för att hålla sjukdomarna i schack. Barnen har läxor och aktiviteter som tar tid. Mannen har två jobb, deltidsbrandman och heltidsjobb dessutom sitter han i styrelsen för innebandyföreningen och är lagledare för Vicces innebandylag. Hundarna ska få uppmärksamhet, sysselsättning och omvårdnad. Huset ska städas, tvätten ska tvättas, mat ska handlas och lagas. Hur lever man ett liv utan stress då?

Foto av Rebecka Ström

Nej så klart går det inte att leva utan stress. Det viktiga är att få återhämtning och det är just det som jag varit så dålig på. Nu ser jag min simning som återhämtning, jag simmar själv och sitter i bastun efteråt. Att jag nu också alltid bär med mig kameran är också en form av återhämtning för det betyder att jag ibland kör en omväg hem för att fotografera vid sjön eller i skogen. Ja man kan göra det även utan kamera men jag vet att för mig så blir det inte av då. I bilen till och från jobb hittar jag också återhämtning, antingen spelar jag musik och skrålar med för allt vad halsen klarar eller så lyssnar jag på ljudbok och lever mig in i det som om jag var någonstans i Storbritannien (läser nästan alltid böcker som utspelar sig någonstans i Storbritannien).

Foto av Rebecka Ström, redigering av mig

Hur gör du för att få återhämtning i din vardag?

2 kommentarer

  1. Svårt det där. Jag jobbar fortfarande med hur….försöker koppla av koppla bort med diverse aktiviteter. Måla, baka, vistas i naturen och ibland behöver jag bara sitta rakt upp och ner i en fåtölj.
    Ha det gott.
    Kram Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.