Bär ner mig till sjön

Bär ner mig till sjön
bär ner mig till sjön!
Jag känner att jag måste i.
Och när du badat mig
så ska du torka mig
och när du torkat mig
så vill jag i igen! 

Jag är inte så glad för att bada i sjöar längre. Vet inte riktigt när det förändrades för när jag var yngre så badade jag vad än för vatten som fanns haha. Det var så varmt förra veckan men jag orkade inte köra till havet fast vi har ju faktiskt fyra olika sjöar i kommunen som har tjänligt vatten för att bada i. Så vi packade ihop våra strandtillbehör och drog till Ringsjön.

Vi njöt för fullo alla tre, Vicce i skuggan, jag i solen och Affe i vattnet. Gäddäng heter den delen av Ringsjön där vi var. Gäddäng är uppdelat i flera småstränder eller vad man ska säga. Naturen har växt så att det är små avgränsningar här och där. Vi hade vår lilla strand helt för oss själva, visst gick det förbi några både i vattnet och upp på land men vi var ensamma om att sitta på den platsen. Så här hölls det verkligen avstånd, tror vi hade närmre 10 meter till de som låg närmst oss.

Eftersom det är väldigt, väldigt, långgrunt i Gäddäng (tänk er Lomma där man får gå halvvägs till Danmark för att kunna doppa sig) så var det mest vattenlek som grabbarna ägnade sig åt. Jag njöt i solen, så underbart. Eftersom jag fortfarande hade lite känning i ryggen efter lumbalpunktionen så vågade jag inte bada men jag var iaf ute och kylde ner mig lite i vattnet iaf.

Vicce tycker om att flyta men Affe är inte så glad i det så Affe kom på sin egna lösning. Han tog helt sonika med sig brassestolen ut i sjön. Livsnjutare!

Ett hjärta till dig mamma

Pojkarna tittade på fiskar, letade stenar och hade skitkul! Som tur är så stötte vi aldrig på någon snok där vilket våra vänner gjorde två dagar senare. Huvva! Jag har ormfobi, jag har försökt jobba med det och nu för tiden klarar jag av att se ormar på tv, bilder, videos men jag klarar fortfarande inte av att se de irl. Jag vet inte om jag kommer klara av att åka och bada i Gäddäng igen. Jag vet att det finns ormar i alla sjöar men det är värre när jag har fått bevis på att de är där. Tjörnarpssjön t.ex. badar jag inte i längre. Både råttor och ormar som inte var särskilt störda av att vi badade där, herregud de var ju ända inne vid strandkanten trots att där var barn överallt.

Stora sjöodjuret i Ringsjön

Vi hade iaf en riktigt trevlig dag, vi kom hem trötta, nöjda och solkyssta. Men nästa gång tar vi havet!

5 kommentarer

  1. Ohh toppenhärligt ser det verkligen ut och härligt med solkyssta. Här har det varit kallt idag och soligt och regnigt om vartannat

  2. Åh, men ringsjön har ju många fina stränder, är där någon gång om året ihop med ett gäng glada kvinnfolk. Du gör helt rätt i att använda bikini…vem har rätt att bry sig om det? Folk får faktiskt sköta sig själv. Ser i alla fall härligt ut och det var en bra idé att ta med sig brassestolen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.