Tusen trädgårdar Backebo

I söndags blev jag med bjuden till att besöka Backebo då det var öppna trädgårdar i hela Sverige, Tusen Trädgårdar heter det och det firade 10 år i år.

Anna, vän och tillika granne, är bekant med Malin som har denna ljuvliga trädgård som heter Backebo. Jag är så glad att Anna hade koll på detta för även om jag har hört om Tusen Trädgårdar tidigare så hade jag ingen koll på att det var i söndags.

Malins trädgård är helt fantastisk och får mig att tänka på Alvestavägen (mormor & morfars trädgård) med fin gräsmatta och flera olika rabatter, både ätbart och blommor. Önskar att jag hade haft en sådan trädgård att jag hade kunnat haft rabatter på det viset. Inte bara rabatter utan som små rum i trädgården. Helt underbart!

Malins växthus var smakfullt inrett, både för odling och njutning. Nötta möbler blandat med rostiga möbler, massa ljusstakar. Helt ljuvligt!

Jag tror att Malin hade fyra olika sittplatser i trädgården förutom växthuset så fanns det även en paviljong, en solsäng under parasoll och en liten berså. Så ljuvligt och ja givetvis provsatt Affe alla sittplatserna.

Så himla smart med spegel i trädgården, som en tavla som ändrar motiv beroende på hur du står när du tittar på den.

Vackra detaljer överallt i trädgården. Mycket vackert men min favorit är nog soluret mitt i rabatten. Så snyggt!

Malin har denna som ett vackert inslag i trädgården, vilket det absolut är, men jag skulle vilja ha en zinkbalja för att samla upp regnvatten. Morfar hade det och jag har velat ha det så länge fast vi har inte riktigt klurat ut var vi skulle haft den och vi är inte heller riktigt överens om hur det skulle se ut. Men en dag ska jag har en regnvattenuppsamlare!

Att pynta en gammal cykel med blommor är så vackert! Jag vet att Lina gör det lite då och då i butiken.

Malin har mycket ljus i trädgården, jag gillar det! Jag har ljus på altanen, batteriljus, men nu tänker jag jobba ännu mer med ljus. Fler sittplatser och mer ljus. Ja mer saker överlag i trädgården för det ger sådan skön känsla.

Jag har en tanke om ett bord i trädgården, vi har ett idag men jag gillar inte det riktigt för det är för stort och klumpigt. Solstolarna är också för stora och klumpiga men dom får bli ett senare problem. Bordet som jag tänker på är en variant av det som Ernst gjorde men samtidigt något mer åt Malins håll. Mm det blir nog bra, ska bara skissa lite på det och fundera lite till. Malins trädgård gav mig verkligen idéer!

Malin gör även lite olika saker i betong, hon har en blogg som heter Betong ute och inne, Även om det var ett tag sedan Malin uppdaterade bloggen så kan ni se vad det är hon jobbar med och givetvis även hennes trädgård. Vill ni se mer av hennes trädgård så föreslår jag att ni följer henne på Instagram där heter hon Backebo.

Min lille knasboll, så lik mig. hahaha

Alfreds betyg av Malins trädgård var – jag tycker vi tar med allt hem mamma, hela trädgården. Det är väl ett bra betyg!

Tack för att vi fick se din vackra trädgård Malin!

1 kommentar

  1. Det är otroligt vackert med en trädgård full av blommor och växter. Älskade att bara vara min gammelmormor/morfars trädgård där det var rabatter och blomsterhav överallt. Mitt ute i skogen utan några som helst trafikljud.

    Själv har jag för lite intresse för att ha en välvårdad trädgård. Och med tanke på att vi på sommaren mest är i sommarhuset men övrig tid hemma, så blir det främst krukor för att jag rent praktiskt ska lösa det. Lite sugen på att köpa en ny Dalia idag faktiskt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.