Middagstips

Fick ett infall att göra ett försök på en pastarätt som jag ätit på Vapiano så många gånger.

Skulle varit chili också

Så hackad lök och vitlök, salami, ost, grädde, ägg, parmesan ost och pinjenötter. Givetvis spaghetti till och vin, vin är jätteviktigt att ha till när man lagar maten!

Hacka lök och vitlök och fräs det i olja. Tillsätt salami och fräs den så den får lite yta. Blanda grädde och ägg i en skål innan du häller det i stekjärnet. Sänk värmen och rör ofta. Häll i pinjenötterna och lite ost. Fix färdigt! Dags att servera.

Lite svartpeppar, pinjenötter och mer parmesan ost på toppen innan det serveras.

Glöm inte chili om ni gör rätten, den fattades idag.

Barnen gav rätten 7 av 10, Kärleken gav den 8 av 10 så klart godkänt iaf.

Vilken är din favorit-pastarätt?

14 kommentarer

 1. låter fantastiskt gott vad mig anbelangar, men maken tycker verkligen inte om salami…tror du att det blir lika bra med rökt skinka eller liknande?

  Jag tycker det är roligt när man delar med sig av recept på bloggen, när man verkligen får tips som är lätta, snabba och omtyckta av familjemedlemmarna.

  • Jag tror att man kan byta ut salamin till vad som helst. Visst tar du skinka så kanske du måste tillsätta mer salt och mer vitlök och chili för att det ska bli smak i såsen. Du kan också välja kräftstjärtar istället för salami. Det är bara fantasin som sätter stopp. 🙂
   Berätta gärna om hur du ändrade rätten, om du lagar den.

 2. Pasta är ju alltid gott? Och oftast smidigt att göra. Kul med ett nytt recept att kunna testa ?

  • Jag älskar pasta! Tyvärr är inte familjen lika glad i det så det blir inte så ofta som jag lagar någon pastarätt. Ja om man inte räknar makaroner och korv då. haha

 3. Mumms detta recept tänker jag ta av dig och göra nån dag kanske nästa vecka men det lät supergott och enkelt. 🙂

 4. Åh det såg riktigt gott ut! Jag blev jättesugen på att göra den pastan, men kommer att skippa chili. Ja ett glas vin till matlagningen är inte alls dumt?

  • Chilin är valfri, som med allting annat tycker jag – gillar man inte det så hoppa över det. Ta lite vin i såsen också, allt blir bättre med vin. hahaha

 5. Vapiano har bra pasta tycker jag. Ibland kan jag dock tycka att de är lite för fettiga. Pinjenötter är verkligen gott. Jag har svårt att välja en pasta rätt.

  • Älskar Vapiano men jag tyckte de var bättre för några år sedan när de var helt nya.
   Deras pastarätter kan verkligen vara feta, tror att det beror på vem som är kocken. Vissa gör det bättre helt enkelt.

 6. Vår tös brukar också betygsätta maten ibland och då brukar jag tänka att nu var den verkligen bra då för hon kan även säga vad som ej är bra också

  • Eller hur är det härligt när barnen betygsätter maten! Jag tycker att vi alltid får bra diskussioner kring rätten vi äter och mat överlag när barnen betygsätter.

 7. Älskar krämiga pastarätter! Gräddigt ska det vara 🙂 Äter dock inte så mycket pasta gjord på vetemjöl längre då magen mår bättre av det. Men en god Carbonara eller liknande går alltid hem!
  Ska definitivt prova ditt recept framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.