Biggest loser

Tittade precis på Biggest loser på 5:an och då slog det mig, kan dom – kan jag. Jag har ju t.o.m. gjort det innan, mist trettio kg på ett år. *stolt* Jag vill gå ner i vikt igen, jag har inget mål i kg men dock ett mål i kläder och det är att Esprit’s kläder ska passa utan problem igen.

Men för att jag ska klara av det så måste jag hitta ett sätt som fungerar för mig, en motivering som håller i längden.
Jag tänker INTE använda samma sätt som förra gången! Förra gången gick jag ner i vikt för jag var ute och gick ca 1-1,5 timme varje kväll. Skitbra! Men anledningen till att jag var ute och gick så mkt var dock inte lika bra. Panikångest, ensamhet, framtidsfunderingar och allmänt svarta tankar. Spä sedan på det med cigaretter och kaffe istället för mat, inte istället för nyttig mat utan istället för minsta lilla sak med näring i. Ett effektivt sätt men inte ett sätt att rekommendera.
Jag måste ha en Jillian Michaels som står och skriker på mig, tvingar mig till att komma förbi den där spärren där jag slutar kämpar. Jag måste ha någon som skriker på mig att jag visst det klarar av den där helvetesmaskinen (aka Crosstrainer) i mer än fem minuter.

Jag vill hitta tillbaka till detta

Sommaren efter 30 kg (!) viktminskning! *stolt*

Här vill jag inte vara längre! 🙁

10 kg tyngre än bilden ovan. Va f*n har jag gjort med mig själv? 🙁

Är det någon klok människa där ute som vet hur jag ska komma förbi den där spärren?

19 kommentarer

 1. You can do it!!!!! Jag tror stenhårt på LCHF och Atkins eftersom jag har sett det fungera så fruktansvärt bra. Men jag tror att det viktigaste är att du hittar ngt som fungerar för dig. Och att du gör det du nu gjort; bestämt dig!

  • Vad är LCHF? Jag har hittat träning som funkar för mig men jag måste ha ngt som kickar upp mig en nivå när jag tränar, vill inte gå på halvfart.
   Jag ska bara lyckas slå hål på alla mina ursäkter när det gäller kosten. Choklad är inte mensmedicin meeeen… *s*

   • lchf är lite kolhydrater och mycket fett! Atkins fungerar ungefär liknande…när det gäller lchf så är det verkligen LITE kolhydrater, alltså är det ingen metod för mig för jag behöver mer kolhydrater för att fungera.
    Tror att du får bäst viktminskning av träningen, men då gäller det, precis som du säger, att du kör på för fullt när du är i väg och tränar. Tyvärr vet jag inte hur jag ska hjälpa dig med att hålla dig motiverad till det.

 2. Som du vet var jag ju då ute på en pw imorse och om du vill (och kan) så kan vi ju traska tillsammas och sprida glädje och ljus över höör medans vi kvittrar i takt. Tänk när det börjar bli bättre väder och solen tittar fram tidigt på morgonen, fåglarna kvittrar och man känner sån glädje av att vara ute och gå och röra på sig. Sen gav min barnmorska mig ett råd, ät lagad mad både på lunchen och på kvällen. Det gör vi sen har vi bara fullkornsbröd. Att småäta är så gott men jag gör allt för att undvika och OM vågen nu visar rätt så har jag gått ner 4-5kg. Men vad säger du pw!??! Hasse brukar köra vid 7 , ante började väl 10 i eller nåt som om vi går mellan kvart i 6 och halv 7 så hinner vi gå av många kg. När börjar vi!!!!!! Hahahahaha (seriöst!)

  • Det hade varit helt ljuvlig gumman! Men Ante går hemifrån vid kvart över sex. Så då får vi allt börja innan kvart i sex om vi ska hinna. 🙂
   Just nu är jag inne i en väldigt dum matsväng. Jag brukar utesluta mjukt bröd helt eftersom jag ändå inte är så förtjust i det och dricka vatten eller ta en bit frukt när gottsuget infaller. Men nu, ja nu funkar inget alls. 🙁 Får väl ta mig i kragen helt enkelt. Idag lyckades jag faktiskt spring 1 minut på löpbandet, låter inte mkt men för mig som AVSKYR att springa så är faktiskt 1 minut rätt bra.
   Vi kanske ska försöka ta en pw med pojkarna på ståbrädorna. Vi mutar dom genom att gå till en lekplats. 🙂
   Ses vi kvart över fem imorgon? *s*

   • En pw med pojkarna går bra MEN kvart över 5 (!!!!!) är lite väl tidigt även för mig….då är det ju fortfarande natt!! Hahaha

    Och inte imorgon …Nu är det ju då Filip som är dålig! Hoppas det är bättre med Vicce/ Kram

    • Hahaha ställer du inte upp på kvart över fem? Gillar du att sova eller? *s*

     Nä Vicce är fortfarande helt däckad så det blir ingen runda med vagnen i morgon men dock träning!
     Hur går det med Filip? Börjar febern ge med sig?
     KRAM

 3. Jag är ingen klok mäniska.. men man får pina och tvinga sig själv!! efter ett tag blir man lite beroned av det ..Kan säga så här iaf – gör det nu!!!!!!!! För varje år på din ålder gör det sååååååå mycket svårrare!!!!!!!!!!!!! OCH det är dagens sanning. Gammal tant får jobbba 3 gånger så hårt för varje gram. Go girl!

  • Jag sneglade på helvetesmaskinen idag men mer än så gjorde jag inte. Har tänkt om mitt mål, när jag klarar av att springa i fem minuter på löpbandet då ska jag gå över till helvetesmaskinen. Idag kom jag en 1/5 på målet. 🙂

 4. Vad sägs om en utmaning syrran! Vem av oss når målet först?! Även om jag tränar en hel del så står jag kvar på i stort sett samma vikt så jag måste ta tag i maten jag osså…

  • Njä jag tror inte jag vill ha en utmaning. Jag vill göra detta för att må bra och för att känna mig fin igen. Dessutom så vill jag inte stressa mig fram till ett resultat utan jag vill att det ska ta sin tid så jag inte trillar tillbaka igen.
   Men vi kan ju peppa varandra!

  • Men du var hittar du allt? Malibu pilates? Pilatesstolen? Var någonstans hittar man det? Tror inte det finns ett gym i Höör som ens har vanlig pilates tyvärr.
   *fniss* Nu fick jag en bild i min tokiga hjärna där pilatesstolen är något helt annat än en träningsstol. *s* Tortyrredskap där jag även lyckas uppfylla längdkraven för att bli fotomodell. *asg*

    • Du jag har ALLT som rör pilates från TV-shop 🙂 Jag pallar inte springa på gym men jag pallar att träna hemma. Och Marie Windsor är grym och Malibu pilates är grymt 🙂 TV-shop byggde denna kropp!

     • Shit kvinna! Jag trodde inte de fanns någon som faktiskt nyttjade träningssakerna dom köpt på TV-shop. Du rubbar min värld. *s*
      Jag får väl kicka mig själv där jag är som bredast och sätta igång med min yoga igen här hemma. Wii är så mkt mer än bara tv-spel. 🙂 men idag är det tillbaka till gymmet för styrketräning och simning. Det är kul att träna!

 5. Nu har jag kollat runt lite på din blogg också i rättvisans namn :). Jo du, vi har nog en hel del gemensamt verkar det som. Inte exakt och inte allt men helt klart brottas vi med liknande problematik kring mat och vikt.
  Att hitta det där sättet som inte är en tillfällig diet är det sätt jag tror kommer fungera för mig. Det kanske inte är det som skulle fungerar för någon annan men för mig är det så mycket på det mentala planet som jag det skiter sig. Jag kan ALLT om kalorier, träning och dieter men min egen hjärna gör det jävligt svårt för mig att gå ned i vikt.

  Jag tror aldrig jag känt mig så säker på att lyckas som den här gången faktiskt, och som sagt så har jag bantat hela mitt liv. Jag tänker inte bli som min mamma som satt och petade i ett salladsblad vid middagen för att sen vräka i sig mackor sent på kvällen för hon var så hungrig. Jag tänker inte “banta” och överäta varannan dag. Jag tänker äta lagom och bra varje dag så länge jag behöver gå ned i vikt och efteråt. Jag tänker vänja mig av med jätteportioner och med att tänka att jag sabbar allting om jag äter något onyttigt. Jag tror verkligen att det kommer att funka!

  Jag tycker du verkar insiktsfull och jag tror på dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.