Boktips och middagstips

Jag börjar tycka att det är svårt att komma på mat som är enkel, god och uppskattad. Just den där sista är svårast. Igår lagade jag pasta med tonfisksås. Den är enkel och god men uppskattas enbart av tre av fyra i familjen. Så tråkigt för då måste sett finnas rester som den sista fjärdedelen kan äta.

Idag blev det laxpaket, kokt potatis och kall dillsås. Otroligt nog så gick det hem hos alla. Jag skulle inte gå så långt att jag skulle säga att en fjärdedel av familjen uppskattade det men det åts iaf upp utan protest.

Vad lagar ni mest för typ av mat?

Idag skulle vi ha gjort så mycket men vi fick gjort hälften eller kanske bara en tredjedel men men. Tavlor och foto iaf upp nu. Har vissa som jag saknar ram till så de får vänta lite. Tippen får vi ta en annan dag och förrådet tja det är ju ingen som tar det arbetet ifrån oss, tyvärr.

Jag mår inte så bra just nu. Det har varit en galet intensiv vår, sälja huset, flytt, förändringar i hjärnan och diskussioner om byte av bromsmedicin. Så ja jag har inte semester nu utan jag är sjukskriven denna och nästa vecka. Jag ska vila, göra saker som ger energi istället för att dränera mig och se till att verkligen få återhämtning. Ja självklart så har jag fått ändrade doser på min medicin också. Men det viktigaste arbetet är med mig själv och min hjärna.

Kärleken sa åt mig att gå och lägga mig i ett varmt bad. Efter lite tvekande så gjorde jag det. Tappade upp ett varmt bad med salt och skum. Sen tog jag boken och sjönk ner i badkaret. Kärleken kom in med ett glas vin till mig och jag slukade tre kapitel i boken.

En sommar i York av Lucy Diamond

Lucy Diamond är en av mina favoriter. Det finns så mycket känslor i hennes böcker. De utspelar sig alltid i härliga miljöer, England. Jag flyter igenom hennes böcker som om jag inte hade någon hjärntrötthet. Det är inte svårt att hänga med i de olika huvudkaraktärernas liv utan det hålls levande hela tiden.

Vem är dina favoritförfattare?

Nu ska jag dricka lite mer vin och tvinga Kärleken att byta till Midsomer Murders, vi är på säsong 15 av 22 så vi har lite kvar att se. Ingen sommar utan Midsomer Murders!

10 kommentarer

 1. Jag har ingen favoritförfattare, men gillar många svenska som poppat upp senaste tiden. Samt Julia Quinn såklart, Familjen Bridgerton slår det mesta 🙂

 2. Jag har alldeles för många favoritförfattare 😂 Alla inom deckargenren… Men ska jag välja en bokserie blir det nog Mord i Falsterbo av Micke Hansen och Christina Olséni. Humor, deckare, Skåne passar mig bra. 👍

  • De böckerna läser Jotte också. Hon sa att de var så kul att läsa. Kanske får ge dem ett försök.
   Jag har också massa favoritförfattare men Lucy Diamond är en av dem iaf. Haha

 3. Det där med maten kan vara riktigt svårt! Dottern vill helst ha pasta hela tiden, men hon brukar få i sig det vi lagar ändå efter lite klagomål.
  Tack för boktipset! Har inte läst något av henne.
  Ta hand om dig nu!

 4. DEt är så härligt att se att så många läser och lyssnar på böcker nu på sommaren. Det om något är väl sommar avkoppling och ledighet. Ha det gott

 5. Tycker att det väldigt ofta är så att 3 i familjen älskar maten medan den fjärde inte gör det… Något som brukar gå hem hos oss är tex bakad potatis med diverse tillbehör så att alla kan ta det de vill. Eller pulled chicken, tacos, kasslergratäng med smak av pizza (Jennys matblogg). Ikväll blir det ribs här och imorgon pizza som vi gör på grillen.

 6. Mycket lästips på bloggarna nu, men det hör väl till då det är semester. Vi är bara två, men har inte helt enkelt att få till mat som båda tycker är supergott. Inte lätt det där

 7. Jag hade gärna kommit och ätit laxpaket med kall dillsås. Jag älskar lax 😍 Jag brukade titta på midsomer murders tycker det är så bra😍Har ni de på dvd eller vart ser ni det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.