Bosjökloster slott och trädgårdar

Bosjökloster slott och trädgårdar är ett vanligt utflyktsmål för många så här års. Det ligger precis vid Ringsjöarna och är otroligt vackert. För mig är Bosjökloster nästan som hemma, inte för att jag bor där utan för att jag har varit där så mycket. Skånedagarna har hållits där och på Skånedagarna antingen jobbade jag i ett stånd eller så var jag där och sprang med vänner. Jag har haft vänner som har jobbat i restaurangen (Klostermuren har jag för mig att den heter eller gjorde då iaf) så då har jag varit där och väntat på att arbetsdagen skulle vara slut så vi kunde bada eller hitta på annat kul. Jag har själv varit där ett flertal gånger för jobbets räkning, då på den tiden när jag jobbade på Turistbyrån i Höör. Sen har jag även varit med Angela och fotograferat bröllop där. Så ja, Bosjökloster är hemtamt.
Bosjökloster slott och trädgårdar

Slottet är otroligt vackert, alldeles vitt lyser det upp bland allt det gröna i de fantastiska trädgårdarna. Tänk att jag har sprungit här så mycket att jag vet var alla stigar bär, alla små genvägar finns och var stenarna är lösa i stengärdet. Jag förstår att många vill gifta sig här för det är som gjort för bröllop!
Bosjökloster slott och trädgårdar Bosjökloster slott och trädgårdar

Bröllopet jag fotograferade i måndags var ute i det gröna, i den lummiga delen där det känns som att man träder in i ett grönt rum. Underbart vackert! Bosjökloster slott och trädgårdar Bosjökloster slott och trädgårdar

Brudparet var perfekta att fotografera, de gick ju med på allt jag sa och kom även med egna idéer. Älskar’t!
Jag kommer visa några foto till, där ni får se några av mina favoriter men först måste brudparet få se sin dag i foto. Bilderna levereras imorgon så någon gång i nästa vecka borde jag kunna visa er lite mer.
Bosjökloster slott och trädgårdar Bosjökloster slott och trädgårdar

Om man vill kan man ha sin bröllopsmiddag, bröllopsfest i Stallet. Det är en ljus och öppen lokal med gamla vackra stallfönster som åt ena hållet visar Ringsjön och åt andra hållet visar stallgården. Så vackert!
Man kan också ha sin bröllopsmiddag, bröllopsfest på Klostermuren. Den lämpar sig bättre om man är ett mindre sällskap och jag är ganska övertygad om att personalen gillar det bättre för då slipper de springa över gården med maten och drickan.
Bosjökloster slott och trädgårdar Bosjökloster slott och trädgårdar

Jag äskar att fotografera bröllop! Av någon anledning är jag inte alls lika nervös när jag lämnar över foto för ett bröllop som jag är efter en familjefotografering. Man kan ju tycka att det borde vara tvärtom. Kanske är det för att jag gillar bröllopsfotografering mer så jag känner mig säkrare på det. Ja jag vet inte, jag vet bara att jag längtar alltid efter att få visa bilderna för brudparet eller ja visa och visa, jag lämnar ju över alla fotona på ett USB så får de titta själva i lugn och ro.
Jag har skickat några foto över FB-chatten och bruden har varit väldigt glad. Jag pratade med brudens mor igår och hon var också väldigt nöjd med vad hon hade sett, bruden hade givetvis skickat vidare bilderna. Jag minns hur jag längtade efter våra foto och Angela jobbade jättefort men det är aldrig fort nog för en nybliven brud. haha
Bosjökloster slott och trädgårdar Bosjökloster slott och trädgårdar

Så går ni i giftastankar så finns jag här och Bosjökloster är på cykelavstånd (även om Orupsbacken är hemsk att cykla uppför)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.