Bra att ha

Vi drar väldig nytta av att svärfar & Co. flyttade till landet. Barnen matar hästar, mockar, springer helt fritt på ängarna och jag ja jag får egenodlade gurkor, sallad, dill, morötter och potatis.
Ikväll blir det till att lägga in gurkor så vi får egna ättiksgurkor.

20130825-132144.jpg

20130825-132200.jpg

20130825-132226.jpg

Fast först blir det farmormiddag hos mina kära ( ).

20130825-132344.jpg
Stekt saltat fläsk med stekt lök! Mums

Fläsket ligger på samma Kokumsfat som det alltid serverats på.

8 kommentarer

 1. Bjöd svärfar på stekt fläsk med löksås när han var här. Mycket uppskattat! Och jag kunde inte låta bli att äta ett par skivor medans jag stekte.. Tur jag köpte mycket fläsk 🙂

 2. Det är lite speciellt det där med att laga/lägga in/safta/sylta sådant som kommer från de egna ägorna. Här är tomaterna alldeles perfekt mogna nu och vi har avnjutit de sötaste godaste gurkor man kan tänka sig under sommaren.

  Hur ser motionsplanerna ut för veckan? Några yogapass inplanerade? Du har fått mig sugen på yoga igen också, ska se om jag kan hitta något.

  • Önskar att jag hade haft större trädgård så jag hade kunnat odla mera bl.a. tomater och gurka.

   Träna 30 min yoga i lördags så jag skulle haft tränat ikväll men vi hade gäster. Får göra det imorgon helt enkelt. Tack för peppen, en fråga räcker för att petas upp på rätt stig igen.

   • Heja heja! Lite grand det som är poängen med att annonsera sin träning – det är lite så lätt att smita undan 🙂

    Vi har iofs en rätt stor trädgård och skaffade ett litet växthus tidig sommar. Där har både gurkor och tomater frodats. Kan rekommenderas om du har någon liten kvadratmeter över.

    • Åhhhh ett växthus! Nu dig jag avundsdöden! Jag har inte mer plats i min trädgård (den är liiiiiten) men jag drömmer om ett stort hus med stor trädgård. Får nog börja drömma om en stor plånbok. Haha

     • Nej, nej, gör inte det. Vi köpte ett på Jula för 299 kr för att testa om det här med växthus var något för oss. Som ju är allmänt känt så får man vad man betalar för… Men även om plasten började gå sönder redan dag 1 så har det funkat utmärkt i sommar. Till hösten slänger vi det (plasten har inte blivit mindre trasig) och skaffar nytt till nästa sommar. På sikt, typ när jag vinner på lotto eller förmögen (hittills okänd) släkting dör skulle jag vilja ha ett riktigt växthus. Men det får vänta. Plats har vi gott om men plånboken känns väldigt tunn 😉

      • Eftersom jag måste ha både större hus och större tomt så känns det som att det här med växthus blir en dyr dröm… Haha
       En dag vill jag ha ett Ernst-hus! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.