Broken

Kamilla pratade igår på bloggen om viktiga ord på vägen genom livet. Jag har skrivit om viktiga ord för mig tidigare men jag tänkte jag skulle lyfta det igen.

Kamillas ord är tro, hopp och längtan. Fina ord att bära med sig. Mina ord är to accept the things I cannot change. Som ni vet så har jag ju t.o.m. tatuerat in det på min vänstra arm.

Serenity prayer

to accept the things I cannot change kommer från the Serenity prayer som nog är mest känd som bönen som används i AA, anonyma alkoholister. Jag minns inte första gången jag kom i kontakt med den men jag vet när den fastnade. Det var när jag hörde Broken med Robert Downey Jr.

 

I Broken har han bäddat in en del av the Serenity prayer och det passar så bra. Sen dess så nynnar jag nästan alltid när jag tänker på dom orden.

Att acceptera

Att acceptera det jag inte kan förändra betyder inte att jag lutar mig tillbaka och tänker nä det är inte lönt. Att acceptera betyder att jag t.ex. måste acceptera mina sjukdomar. Hur jag än kämpar så kan jag inte förändra att jag har sjukdomarna. Jag kan förändra saker i mitt liv så att jag kan ha ett bra liv och ändå acceptera sjukdomarna.

Det kan också vara att man accepterar hur man ser ut eller är och slutar försöka förändra sig för att andra ska tycka om en.
Däremot ska vi inte acceptera orättvisor som vi kan förändra! Jag vet att en del feminister sågar the Serenity prayer för att den talar för att vi ska sluta försöka förändra det vi inte kan acceptera. Så ser jag inte alls på the Serenity Prayer.

Robert Downey Jr

Många vet inte att Robert Downey Jr är en fantastisk musiker utan ser honom bara som skådespelare. Jag fick upp ögonen för hans fantastiska sångröst i Ally McBeal. Minns ni den serien?

Om jag inte missminner mig helt så flyttade Allys psykolog och Larry (RDJs rollfigur) tog över det kontoret. Ally misstar då Larry för en ny psykolog och börjar helt sonika prata med honom som hon gjorde med sin förra psykolog. Sen visar det sig att Larry givetvis är advokat precis som Ally.
I ett avsnitt är Sting med och i det avsnittet sjunger Sting & RDJ duett – Every breath you take. Magiskt!

I videon kommer snuttar från typ alla filmer RDJ har gjort men ni får lyssna och njuta iaf.

Tyvärr så har RDJ bara släppt en skiva men den finns på Spotify om ni vill lyssna på den. The Futurist heter albumet och i det finns just Broken.

Rorbert Downey Jr är helt klart en av mina favoritskådisar men oj vad han har gjort många knasiga filmer. Jag älskar Kiss, Kiss, Bang, Bang men den är udda. Har du sett den? Om du har, vad tyckte du om den? Jag såg den på bio med min vän Sara och jag var helt såld på musiken för det är RDJ som sjunger. Sen var Sara så snäll att hon köpte albumet the Futurist till mig i julklapp.

att knarka är som att stoppa en laddad pistol i munnen och upptäcka att man gillar smaken av krut

-Robert Downey Jr

Ja det kanske blev ett inlägg som mer handlade om RDJ än om viktiga ord för mig men nu vet ni hur jag fastnade för to accept the things I cannot change

10 kommentarer

 1. Så fint att du uppmärksammar Kamilla och ja vad kan mina ord vara, mina ord är nog var rättvis, var ödmjuk och uppmuntra varandra, tillått varandra att få beröm, det har många svårt för

 2. Kul att du blev inspirerad av Kamilla:) Bra ord du lever efter man kan inte förnedra allt och man måste acceptera saker även om dom är svåra att förstå sej på i bland 🙂

 3. Den citatet känner jag igen och haft med mig mkt förutom det med ’gud’ då jag inte ör troende men vet ursprungligen Att det kommer därifrån.

  Man kan inte förändra andra men msn kan ändra sej själv inte för andras skull utan för sin egen skull så att man växer som människa .

  Kram på dej ?

  • Jag brukar bara ta delen to accept the things I cannot change för det är just det jag måste lära mig. Att inte lägga min energi på sånt som faktiskt inte går att förändra.
   Kram

 4. Tack finaste du för dina ord och att du lyfte mig. Kram på dig. Att våga acceptera är det svårast vi människor kan göra när det handlar om oss själva har jag fått lära mig. Men för att gå vidare , framåt och läka måste vi acceptera vår situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.