Om Vicce får välja

Om Vicce får välja skulle jag lägga hela min lön på kläder till honom. haha Ja kläder eller tv-spel. Detta inlägget handlar om Vicce får välja kläder. Vi tänkte att det kanske kunde hjälpa någon som ska handla födelsedagspresent till honom eller julklappar. Kanske hjälper det någon annan som ska handla kläder till någon annan i hans ålder också. Fast Vicce hälsar att han gärna tar emot presenter från alla. höhö

Gant

Bilder från Kidsbrandstore.se

Vicce fastnade för Gant förra sommaren och det var i den vevan som han började intressera sig för kläder. Innan hade han åsikter om vad han ville ha på sig men förra sommaren så blev han mer bestämd. Gant kom in i garderoben och sen dess har det kommit in fler märken.

Lyle & Scott

Bilder från Kidsbrandstore.se

Vicces kompis Zebbe är en stor anledning till att Vicce har börjat intressera sig för kläder, speciellt märkeskläder. Lyle & Scott upptäckte Vicce när han fick ärva en tröja av Zebbe (Zebbe är 3 år äldre än Vicce) och fullständigt älskade den. Den tröjan har tvättats ofantliga gånger och var första Lyle & Scott plagget i garderoben men det har även hitta dit fler plagg. Lyle & Scott har inga jeans och Vicce bär helst jeans annars chinos.

Ralp Lauren

Bilder från Kidsbrandstore.se

När Vicces intresse vaknade så lös det i ögonen på denna mamman eftersom jag alltid har älskat kläder och märken. Jag är fascinerad över hur vissa märken kan bli populära men andra märken, som kan ha precis lika snygga kläder och bra kvalité, inte alls blir populära. Eftersom modevärlden inte gillar plussize-människor så har jag aldrig burit märkeskläder vilket iofs inte är någon sorg för mig, blir ju billigare så här. haha Men väskor och assessorer ojojoj där har jag lagt ner pengar och kan fortfarande göra. Så ja det är jag som har presenterat Vicce för Ralp Lauren och Vicce älskar deras pikétröjor. Ja deras jeans också.

Tommy Hilfiger

Bilder från Kidsbrandstore.se

Tommy Hilfiger var det Vicces fadder Nellan (Zebbes mamma) som förde in i Vicces garderob. Han fick en t-shirt i julklapp och det är utan tvekan Vicces favorit t-shirt. Vicce trodde inte att mamma visste vad Tommy Hilfiger är för märke. Moahahaha Det slutade med att jag fick ta fram mina Tommy Hilfiger skor och överbevisa honom. Tror jag har ett par Tommy Hilfiger solisar också.

Märkeskläder eller inte?

Som ni förstår så blir det dyrt om Vicce får välja kläder helt fritt. Han får märkeskläder men jag handlar på Tradera och av vänner som har äldre barn. T.ex. så har jag handlat en hel del av Lina (som har Blomsterverkstan) för hennes son Wille är ett år äldre än Vicce så när Wille inte kan ha det längre så frågar Lina mig. Jag älskar begagnat! Barnen växer så fort att det känns som att de växer ut kläderna snabbare än jag hinner tvätta och få tillbaka kläderna i deras garderober. Dessutom så är märkeskläder av bra kvalité, det är ju därför dom kostar mer ja bortsett från att man får betala för namnet också. Märkeskläder håller och kan utan problem ärvas vidare. Det är bra för miljön, det är bra för min plånbok och det glädjer Vicce för det innebär att han kan få fler plagg.

Vicce kläder som han har växt ur ärvs dock inte vidare till lillebror av två anledningar. Han ligger bara en storlek för Affe i storlek och de har helt olika kroppar. Vicce älskar tight, det gör inte Affe. Dessutom så bryr sig Affe inte om märken utan han vill ha sin stil på kläder vilket just nu innebär mycket svart, kamouflage och annat häftigt. Så nu har jag en hel kasse med kläder som ska ut på Tradera dock inte bara märkeskläder. Det är lite meck men det är värt det, för miljön och för att någon annan gläds åt sin Traderavinst.

Hur är du och dina barn med kläder?

Detta är inte ett sponsrat inlägg (I wish för det hade underlättat för plånboken) utan detta är ett inlägg om Vicce får välja kläder!

8 kommentarer

 1. När sonen fortfarande hade blöja kommenterade han när min vän hade en Tommy-klänning och hon blev otroligt förvånad, ha ha! Och på dagis frågade han en tjej vad hon hade för tröja. “En grodtröja” svarade hon. Jag har en Ralphtröja kontrade R. Vi var i USA ganska mycket när sonen var mindre och handlade massor på outlet. En piké på Ralph eller Tommy kostade som en tisha på HM. Dottern, som är fem år äldre, har inget som helst intresse av märken, hon har sin helt egna stil och ogillar egentligen att handla kläder.

  Sonen älskar det! Och det ska gärna vara märken! Men vi får väl skylla oss själva där…

  Själv är jag lite för snål mot mig själv och handlar ganska “billigt”. Har dock ganska mycket kläder från outlet också och älskar tex Tommy Hilfigher.

  • Hahaha ja barnen blir färgade av oss men helt klart på olika sätt!
   Suveränt när man kan handla på outlet eller som ni gjorde i USA. Har en fd kollega som har bott i USA i många år, han sa alltid att en gång om året åkte han till NY för att handla skjortor för ett helt år för det är billigare att ta en resa till NY och handla skjortorna än att handla dom i Sverige.
   Han är revisor så han har ju alltid haft klädkod att följa och är rätt noga med sina kläder.

  • Ja han har bra smak men som sagt det är lite väl dyrt för denna mammans plånbok att ge honom det han vill ha, han får allt blanda lite i sin garderob.

 2. Jag och vi har alltid lagt massvis med pengar på kläder till oss själva och så även barnen. Det har alltid varit ett intresse för mig. Men självklart är det plånboken som bestämmer i slutändan. Ofta är det faktiskt så att märkeskläderna har lite bättre kvalitet och det kanske jämnar ut sig i slutändan. Kids Brand Store handlade vi mkt från när barnen var i den åldern

  • Jag försöker tänka att inte handla det billigaste för det blir inte billigare i längden och jag älskar som sagt Tradera. Det är helt klart bättre kvalité på märkeskläder.
   Det är dock svårt för mig att hitta märkeskläder som passar eftersom jag inte passar in i mallen som modeskaparna går efter men men jag klagar inte, jag hittar fin och bra kläder ändå. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.