Den grå dagen

Igår var söndag på alla sett och vis. Jag märkte tydligt att det var veckans sista dag för jag fick verkligen kämpa fram den sista orken till att göra något. Jag var bara trött och orkeslös. Barnen var precis likadana så vi tog en soffdag. Viaplay är bra saker!
På kvällen tog jag mig ett bad och jag insåg att mina barn är inga småbarn längre. Jag låg en timme i badet medan pojkarna lekte. Så gott! En timme till bara mig och mina tankar. Det var många tankar som hann snurra där inne men en tanke fastnade. Jag vill inte dö av en tjockis-sjukdom, jag vill inte få en tjockis-sjukdom. Så nu har jag bestämt mig (igen) för att jag ska bli hälsosammare. 30 minuter om dagen ska jag göra något för min hälsa. Vad spelar inte så stor roll bara det innebär att jag rör mig mer. Jag är inte ute efter att bli pinnsmal. Jag är inte ute efter att visa att jag kan förlora massa kilo, jag är inte ute efter beröm. Jag är ute efter att må bra och kunna se mina barn växa upp och få vara en del i deras liv. Nu låter det kanske på mig som att jag väger en 150 kg, det gör jag tack och lov inte men det här med mina svullna fötter har fått mig att tänka om. Nu tar jag en tablett om dagen mot blodtrycket och svullnaden, det ska tydligen påverka att njurarna jobbar bättre. En ynka tablett om dagen men en tablett för mycket. Det är fantastiskt att det finns medicin men mot sjukdomar som är lyxbetonade är det fullständigt onödigt. Om vi alla bara hade rört oss lite mer (man behöver inte träna en timme om dagen) så hade vi alla mått lite bättre. Så idag tänker jag stå upp och jobba!
Det är det lilla som gör skillnaden, det lilla som varar alltid.

20130617-064540.jpgEn svettig och trött Emma men en glad Emma!

4 kommentarer

 1. Bra där Emma. Det är just de där besluten som ska till. För att må bra. Inte för att bli smal. Det är för att må bra i kroppen och knoppen. Att bli sund och stark. Att ha en kropp som håller i många år framåt. Att vara snäll mot sig själv. Och att vara snäll mot sig själv är ju att ge sig själv de bästa av förutsättningar för att orka med.

  Nu låter det som om jag har allt på det klara själv med hur det fungerar. Det har jag absolut inte. Men jag jobbar på det. Dagligen. För att utvecklas och komma dit jag vill. Att finna styrkan och njuta av livet och allt det fina som det erbjuder.

  För några år sedan fick jag äta blodtrycksmedicin. Det har jag slutat med nu men mitt blodtryck är fortsatt högt i perioder. Det är påverkat av stress men även av min övervikt och vad jag äter/dricker.

  Bra plan att börja med 30 min om dagen. Det finns alltid tid för det. Just do it.

  Kram på dig!

  • Tack! <3 Det kommer nog gå upp och ner men jag ska kämpa för att må bra. Jag ska inte förbjuda något förutom dåliga ursäkter. 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.