Den mörka tiden är här

Ja alltså november står inför dörren och november är mörk, blöt och tråkig. November är lite som Helsingborg är, enda bra med det är att man kan lämna det. Haha I Helsingborg kan man ta färjan över till Danmark och i november tar man fram julen. (Förlåt alla helsingborgare men jag gillar verkligen inte er stad).

Men hösten kan vara vacker och det är den i år också. Raggisarna är framme, halsdukar, vantar och mössorna så klart. Det är mysigt med tända ljus, filtar och te. Men mörkret och regnet är så förbenat tråkigt och tungt.

Oktober

Oktober har bjudit på flera trevlig tillfälle. AW hemma hos min kära Marie, bara hon och jag tills hennes man kom hem. Himla trevligt. Utflykt till Ivö med mina fina vänner Petra och Jocke som sedan även drog med mig ut i Eslöv. Där träffade jag Jonas, en av de starkaste människorna jag känner. Men även roligheter som julspaning!

Massa roliga saker har vi hittat på våra spaningar. Petra och Jocke tog med mig till Ivö där man köper galet goda smörbakade pepparkakor men först var vi på Eko i Fjälkinge. Julen var framme och jag blev varm i hela kroppen. Har jag sagt att jag älskar julen?

Har du smakat årets julmust? Med apelsin? Den smakade avslagen julmust med eftersmak av apelsinskal. Icke god, rekommenderas ej.

Olws chips Gissa smaken var speciella. De smakade hela julbordet typ. Fast utan gottebordet då men chipsen är kanske gottebordet. Eller? Nä jag har aldrig chips på gottebordet till jul. Självklart ville jag vara med i Olws tävling men själv är jag ju värdelös på sånt så jag tog in förstärkning. Jag frågade en kock! Kocken gav mig massa bra info och tips så vi får väl se om det var ett klokt drag av mig. Haha

15 år

På måndag har det gått 15 år sedan jag fick min förstfödde son. 15 år! Han är längre än mig, har större fötter än mig och äter mig ur huset. Precis som det ska vara med en tonåring. Igår var det kalas för honom, kakor, tårta och nästan alla samlade. Underbart med kalas men också energikrävande.

Eftersom Vicces present inte var inslagen (han fick en stor tv) så fick jag min tavla inslagen. Älskar paket, även om jag vet vad som är i och jag själv beställt det. Haha. Men visst är Becks duktig!

Ja det är jag som har gjort tårtan. Och nej jag kommer aldrig bli en mat- eller bakbloggare. Hahaha men tårtorna var iaf goda.

Julsmygande

Ja jag har redan börjat smyg in lite jul. Blev så sugen på mjuk pepparkaka för ett tag sedan så då bakade jag två. Det uppskattades på jobbet. Sen lyssnar jag ju på julmusik men det börjar jag ju med i september så det blir ingen förvånad över. Men jag har köpt den första julklappen. Jag har också redan hunnit titta på tre julfilmer. Jag har också köpt en rumsgran, får se om jag lyckas hålla den levande.

Det är något speciellt med rumsgranar. De är som julgranar fast mjuka och gosiga. Jag bara älskar dem.

Jag längtar tills jag kan börja pynta!

Men nu ska jag fortsätta mitt maraton, nä jag springer inte. Jag tittar på Harry Potter filmerna igen. Kul och passande till vädret.

Glöm inte regnjackan när ni går ut!

8 kommentarer

 1. Längtar också till jag får börja julpynta. Fulhösten är så tråkig och tyvärr hoppade dom över finhösten i år. Var sommar och sen fulhösten. Den där julmusten med apelsin var ingen hit. Däremot kände jag ingen julmust alls i den utan bara apelsin. Blev så konstigt med brun apelsindricka.

 2. vi hoppade över hösten här “ett par” mil norrut. I september hade vi 20 plus. I oktober -11. Löven är kvar på träden och snön faller där ute

 3. Ja fy, nu är den mörka tiden är, och pga tidsomställningen tvingas man stå ut med att det mörknar en timma tidigare. Regnet är frikostigt här också. Visst finns det olika mysfaktorer, men november är tyvärr lite av en transportsträcka för mig. Jag älskar också julen, men brukar inte börja ställa fram något julrelaterat före första advent. Så det blir att längta ett tag till.
  Så mysigt och gott med kalas! Tårta är gott hur den än ser ut 😀

 4. Jag kan tyck nov är mysig månad dels gör det du säger men den har din charm också. Samt Bellis fyller år då. Jag älskar oxå julen och jag brukar smyga in advent någon vecka tidigare. Jag är skeptisk till nya musten så låter inte som man ska smaka den. Chipsen såg jag på affären och är skeptisk mot den med, såg kanel på. Mysigt du hade med dina vänner.

 5. Alltså julen i år har faktiskt börjat smyga sig in bakvägen, jag brukar börja med jul den 28 november, men i år har amaryllisarna som övervintrat redan börjat växa, i helgen blev vi bjudna på årets blossaglögg med pepparkakor och nötter och under veckan har vi av ren slump kollat på flera julfilmer på netflix och i helgen hittade jag ett quiz för hela familjen om de 10 populäraste jullåtarna på spotify vilket ledde till att vi spelade julmusik i timmar.. Julmusten har jag dock inte smakat ännu det sparas ett tag till..

 6. Raggisarna är framme hos mig också. Den där nya julmusten med apelsin är galet god faktiskt. Köpt hem den redan flera gånger.

  Där fick Helsingborg sig en käftsmäll jag har inte så mycket att säga om staden för jag har varit där på riktigt för sällan. Några crosstävlingar på tiden det begav sig eller för att åka över till Danmark

  https://kamillaskamera.com/

 7. Alltså, jag gillar verkligen november. Älskar mörkret och alla ljus. Jag har otroligt mycket större problem med december faktiskt. Inte pga julen (som jag ju gillar) men pga mörkret. Två månaders mörker blir för mycket. Bättre förr när snön kom redan innan jul ❄️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.