När livet ger dig citroner

Det heter att när livet ger dig citroner så ska du göra lemonad. Jag känner mer att jag är där nu när lemonaden inte blir bra så jag tar fram tequilan och saltet istället. Vad är det med livet och göra det så förbenat svårt emellanåt?

Jag vet om att jag måste acceptera det som jag inte kan förändra men jag måste också förändra det som jag inte kan acceptera. Just nu är jobbet inte ett positivt ställe, jo jobbet med kunderna är fortfarande kul och givande, likaså att jobba med min kära vän Marie. Men boy oh boy vad där är mycket som jag inte kan acceptera men också kan förändra. Tyvärr är där även en hel del som jag inte kan förändra men som jag måste lära mig att acceptera. Skillnaden mellan dessa två är dock otroligt svår att greppa om.

Den stora omorganisationen som sker, jag fattar den kan jag inte förändra så den måste jag acceptera. Fine. Men med den stora omorganisationen kommer även en massa som jag inte kan acceptera men som är otroligt tungrott att förändra. Så då måste nästa fråga bli, orkar jag? Både psoriasisen och fibron blommar upp och gör också livet ganska pestigt. Är det en ond spiral? Absolut!

Jag gör allt för att få psoriasisen under kontroll. Mjukgörande krämer, receptlagda krämer, handmasker och sover med bomullshandskar. Oh the Joy…

Snön som föll

Eftersom jag bor i Skåne så får jag vara tacksam för den snö som jag får, det brukar inte varken vara mycket eller vara länge. Jag har njutit, allt blir så mycket bättre med snö i december!

Självklart har den snön nu regnat bort, alltså inte tinat bort utan regnat bort. Sen har det så klart frusit på igen så det har varit glashalt. Sen blev det plusgrader igen och nu är det minusgrader igen men lagom till julafton ska det regna och vara typ 6 plusgrader.

Räcker det där då?

Nä självklart tycker inte livet att det är tillräckligt, varför skulle det vara det liksom? I början av hösten önskade min man att vi skulle skiljas. Så bortsett från att jobbet strular så försöker jag även hitta min väg som ensamstående tonårsmamma. Jag och X:et bråkar inte så det är iaf skönt men det kommer väldigt mycket med en skilsmässa.

Att sen då även ha två tonåringar som då också ska hitta sin väg genom livet i stort men även som någon med skilda föräldrar är inte lätt. Min store grabb ska söka in till gymnasiet och det är inte lätt om man inte har glasklart för sig vad man vill bli när man blir stor. Min “lille” grabb har precis börjat högstadiet med allt vad det innebär plus ny medicin osv.

Jag säger inte att jag är bitter på livet men for the love of fucks! Kan det räcka nu? Jag vågar inte ens hoppas på att 2024 kommer bli bättre för det känns att sedan pandemin så har jag hoppats på att nästa år ska bli bättre. Det har det ännu inte blivit.

Glöm inte bort

Att det även är förkylningstider, att covid har ökat igen och att världen verkar stå på sin rand.

Så fram med tequila i mängder för jag har blivit serverad citroner så att jag kan göra lemonad, citronkakor och dricka tequila!

7 kommentarer

 1. Ja mitt 2023 har varit piss så jag får ta fram allt det där jag med. Känner din frustration och sådant man inte kan göra något åt kan vara så frustrerande. När man också får smäll på smäll på smäll är det också svårt att se till det positiva. Där är jag också nu. När ngt blir bättre kommer nästa, och nästa onda spiral. 2024 måste bli bättre annars vet jag inte hur man ska orka.

  Kram till dig

 2. Ibland måste man bara få kräka av sig helt enkelt! Och jag förstår att allt är supertungt just nu – en av grejerna hade varit supertungt och nu har du utmaningen med allt på en gång. Blä!! Bring the booze 🙂
  Nej, men kul att se dig här igen 🙂
  Mitt tips när det kommer till din jobbsituation är att göra en +/-lista. Då blir det ofta ganska klart om det är värt att stanna eller inte.

  Hoppas att du får en fin jul, även om den inte blir vit (med all den där tequilan 🙂 )!

 3. Ibland måste man få kräka ur sig om allt elände! Och du har minst sagt en hel del!
  Har du gjort någon lista kring vad som är bra/dåligt med jobbet? Det brukar hjälpa mig iallafall.
  Hoppas innerligt att ditt 2024 blir bättre!

 4. Det är svårt när saker påverkas ens vardag med folk rpp jobbet sim inte alltid passar. Den saken är svår att göra något åt. Brukar tänka att jag är ju där för min egen skull för de kommer alltid finnas någon man inte passar ihop med även om det är jobbigt.

  Tråkigt skilsmässa förstår verkligen att det tar hårt på en. Bra ändå att ni kan va vänner

 5. Jag säger som dig. Om livet ger dig citroner, ta fram saltet och tepuilan. Det är så mycket som händer för så många nu och alla omorganisationer,, Vi hinner ju aldrig landa innan något nytt kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.