Det blir mer och mer jul

Det blir mer och mer jul här hemma. Häromdagen gjorde jag tom något som jag inte har gjort förr – jag gjorde lutfisk. Gud vad jag älskar lutfisk! Visst det blev inte lika gott som när mor gör det men det blev gott!

Lutfisk ska avnjutas med senapssås, kokt potatis och gröna ärtor. Sen ska man mosa potatis och gegga ihopa allt till en röra. Ända sättet att äta lutfisk på! Så gjorde morfar och så gör jag, alltid! Jag äter mig alltid proppfull när jag äter lutfisk, oftast äter jag det bara en gång om året så det är inte hela världen tycker jag. Tycker du om lutfisk?

När vi var hos Jotte så hade hon en fin grön prydnadsgran i fönstret, hon trodde att hon hade köpt den på Mio men vi hittade inte den när vi letade online. Igår hittade jag dock något liknande hos Lina så den knep jag direkt, jag lyckades knipa den sista så där hade jag tur.

Visst är den fin!

Idag ska jag fotografera min systerdotter som har mitt lilla tredje (dock hennes andra) syskonbarnbarn i sin mage. Jag är övertygad om att hon väntar en flicka. Hon har redan en Thor och hennes syster har en Lias så en flicka hade varit underbart, tycker jag.

Vad ska ni hitta på idag? 5 dagar kvar till julafton så jag antar att vi alla har mycket att göra. Men stress göra sig icke besvär med att komma på besök!

10 kommentarer

 1. Ingen stress här inte … tar det ganska lugnt. Vi brukar inte äta lutfisk men min mor gjorde det och menade att såsen är viktigast och den ska ätas precis som du beskriver

  • Det är bara jag som äter det här så de andra fick skinksnitzel med bea. Jag kände mig som vinnare i matvalet. Haha
   Skönt att du inte känner någon stress!

 2. Lutfisk har jag ingen relation till. Vi har aldrig ätit det hos oss. Ja helt klart närmar sig julen med stormsteg nu, och hinner inte med riktigt.

  • Oh då har ni missat något!
   Nä nu går det undan. Lite sorgligt kan jag tycka ibland, när jag var barn njöt jag mer av varje dag i december.

 3. Jag har faktiskt aldrig lutfisk så har ingen aning om hur det smakar! Jag är faktiskt riktigt lugn inför jul i år, allt är klart förutom handlingen.

 4. Jaha, där har vi det! En sak vi inte tycker lika om 🙂 Eller jag ska vara ärlig och säga att jag inte smakat lutfisk på typ 10 år. Vi hade som tradition under min uppväxt att äta det hos min farmor. När jag var riktigt liten åt de vuxna det på julafton (fattar inte hur de orkade?!?) men under många år åt vi det på lilljul hos min farmor. Jag fick dock köttbullar till (även i vuxen ålder), men annars gjorde jag som du: mosade potatisen, massa god senapssås och farmors köttbullar 🙂

  • hahaha där ser man, du hittade det till slut.
   Jag tror bara du behöver testa det igen. Det är ju jättegott!
   Vi åt det alltid på juldagen, ofta hemma hos farmor och farfar och då fick jag alltid köttbullar när jag var liten och inte åt lutfisk.
   Mormor hade det visst alltid på julbordet men det är inget som jag minns. Kommer inte ens ihåg när jag började gilla lutfisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.