Jul hos Jotte

I torsdags hade vi julfest på jobbet men eftersom Corona sätter stopp för sånt roligt så var den inte som vanligt. I år hade jobb köpt in julshower som var digitala så hela julfesten var digital. Jag tycker det var riktigt fyndigt eftersom vi som servicehandläggare alltid ska förespråka digitalt först. Den digitala julfesten innehöll quiz, mingelrum och annat skoj.

Visst är jag söt i Mimmiöron och bjällror som örhänge!

Här står jag och försöker få igång den digitala julfesten eller ja försöker och försöker, det är ju igång här. Det är vår egna lilla jultomte dvs vår GD Thomas Pålsson. Vi gillade att han satt i en Arne Weise fåtölj, kändes juligt och bra.

Jul hos Jotte

Vi är fyra kollegor på mitt jobb och vi bestämde oss för att det hade ju varit mysigt om vi satt tillsammans och tittade på den digitala julfesten. Vi träffas ju ändå varje dag på jobbet och Jotte bor ensam så där var ingen annan som vi utsatte för eventuell smitta. Det var coronasäkert tyckte vi.

Jotte hade dukat så vackert juligt. Hon bor så fint och är så duktig på att göra det fint och mysigt. Bordsplacering hade hon också gjort genom att lägga en liten julklapp vid varje plats. Jag fick en stjärna i trä där det står ge aldrig upp. Det passar så bra för mig!

Vi åt och vi åt

Hon bjöd oss först på glögg med tilltugg, pepparkakor med saffransost eller ädelost. Hon hade även gjort den snitten som ni ser på bilden, den var magiskt god. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad hon hade i den.

Sen hade hon gjort rotfruktsgratäng och kyckling som hade marinerats i någon blandning som var super god. Kycklingen serverades kall.
Hon hade även gjort “branteviksill” som vi alla kunde äta, vi har en kollega som inte äter sill. Jotte hade helt enkelt lagt in champinjoner på samma sätt som man gör branteviksill. Det var jättegott! Ni borde verkligen testa det!
Och picklad rödlök så klart eftersom både hon och jag älskar det. Vi åt och vi åt, precis som sig bör när det är julfest.

Den digitala julfesten hade vi igång under hela kvällen. Först fick vi njuta av Andreas Weise med ett band, jag gillar AWs röst jättemycket. Sen var det en liten paus där man kunde göra quiz och mingla men det skötte vi själva.
Jag hade gjort ett litet häfte med snapsvisor (fast vi inte drack snaps), quiz och hitta ordet.

Om ni vill kan ni ju använda det på julafton, det tror jag faktiskt att jag ska göra. Kanske ska jag utveckla det lite mer. Jag har inte kommit på det själv så jag tar ingen cred för det mer än att jag har satt ihopa det. Det var bara till att googla helt enkelt på julquiz och julkul, sen tog jag det jag gillade.
Facit finns men det kan jag ju inte lägga ut här men om ni ber om det så kanske jag är snäll och skickar det till er.

En vacker julgran lös upp vardagsrummet och vi satte oss alla i soffan för att bara titta på den. Vi beundrade de vackra gamla kulorna. Så fina!
Efter maten satte vi oss i soffan och drack lite kaffe. Jag hade tagit med mig saffransbullar och lite julgodis men det orkade vi knappt äta.

Även Zlatan var på festhumör och var med och svängde svansen.

Coronasäker julfest

Tack kära kollegor för en härlig julfest och tack Jotte för att du hade ordnat det så fint till oss!
Bästa coronasäkra julfesten!

28 kommentarer

 1. Smart att köra det digitalt. Vi umgås ju också på jobbet, och då kan man ju umgås hemma hos någon också. Den där bubblan dom pratar om hela tiden

 2. Jag tycker att det är så härligt att se alla kreativa lösningar för att få umgås på ett säkert sätt och ändå få lite julkänsla. Perfekt att kunna kombinera det digitala med att ni som ändå träffas kan se det tillsammans. Ser verkligen supermysigt ut!

 3. Men så kul att ni hade julfesten digitalt istället, tänker precis likadant att om man ändå träffas på jobbet varje dag så kan man även träffas tillsammans på de festligheterna. Verkar som ni hade det riktigt trevligt och kul 😊

 4. Vad trevligt att ändå köra julfest digitalt och inte bara ställa in! Och så mysigt ni verkar ha haft det. Men du, du kan ju inte skriva om en massa god kyckling osv och inte ha ett recept!!! 😀 Det lät supergott med rotfruktsgratäng och den marinerade kycklingen! Något du kan fixa recept på tror du? Och jag tar gärna facit på gåtorna om du vill skicka. Tack snälla isf!

  • Ja det uppskattade jag också! Tycker det visar på omtanke för sin personal.
   Haha ska se om Jotte vill dela med sig av receptet. Det var verkligen jättegott.
   Jag mailar facit!

 5. Träffas man på jobbet är det ju ok så länge man har kontakt där med, så då förstår jag att ni ville ses och så perfekt att han kunde sitta med där digitalt. Så gott och fint hon och ni fixat

 6. Träffas man ändå på jobbet varje dag så är det ok med en julfest, lät som en trevlig kväll med god mat och bra sällskap, det kan behövas lite avkoppling ibland

 7. Vad underbart att ni kunde lösa det på ett så bra sätt. Vi bjöd in våra anställda att hämta landgångar och de som ville åt det i sin arbetsgrupp. Naturligtvis max 8 personer.
  Haha skrattade gott åt namnet Zlatan =)
  Tack för quiz, ska nog använda det <3

 8. Vilken himla rolig och mysig kväll! Det låter verkligen supermysigt. Jag gillar inte heller sill men champinjoner så den med inlagda champinjoner lät inte fel. Picklad rödlök är så gott 😍

  • Det var det verkligen!
   Tror att det skulle vara någon annan svamp enligt receptet men det fungerade jättebra med champinjoner också.
   Älskar picklad rödlök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.